It’s a Wonderful Afterlife – Pusztuljon, aki nem nősül! (2010)

Az indiai származású Mrs. Sethi Nyugat-Londonban él a családjával. Miközben megszállottan keresi a tisztességes férjet a vonzó, ám gyorsan öregedő lánya, Roopi számára, az elutasításoktól frusztrált asszony halálos curryt főz és szolgál fel azoknak, akik nemet mondtak neki. A helyzet egyre különösebbé válik, amikor az áldozatai visszatérnek. Mrs. Sethi kezdetben örül annak, hogy találkozhat a néhai férjével, mígnem rájön, mit kell tennie, hogy végre Roopi is boldog legyen. A nyughatatlan szellemek beleegyeznek, hogy segítenek neki.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=RFi37DyQGy8[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Gurinder Chadha

  • Írta: Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges

  • Szereplők: Shabana Azmi, Goldy Notay, Sanjeev Bhaskar, Steve Morphew, Steve Jones, Jamie Sives, Sendhil Ramamurthy, Mark Addy, Sacha Shilov, Teghvir Gujral, Harry Rance, Ray Panthaki, Jack Gordon, Shaheen Khan, Lalita Ahmed

2 comments on “It’s a Wonderful Afterlife – Pusztuljon, aki nem nősül! (2010)

  1. Gurinder Chadhának ez az első horrorfilmje, és mindjárt egy vígjátékkal kezd, nagyon ütős. A horror-vígjáték szerintem a legnehezebb műfaj. Elborzasztónak kell lennie, ugyanakkor kacagtatónak is. Azt hiszem, így elsőre nem is rossz. Mondjuk már van gyakorlata a rendezésben: Csavard be, mint Beckham!, Mátkaság és legényélet, Fűszerek hercegnője stb. Általában NRI-kről készíti a filmjeit, és mindig beletalál a közepébe. Ezúttal egy elkeseredett anyáról van szó, akit Shabana Azmi nagyszerűen játszik el, merthogy sorozatgyilkossá teszi a kétségbeesés (ráadásul a gyilkos eszköz mindig valamilyen jó kis indiai kaja!). Elhízott leánykájának ugyanis egyáltalán nem talál férjet, bár a túlsúlyos hölgy nem is igazán akar férjhez menni. Amikor a kirendelt nyomozóról kiderül, hogy gyerekkori pajtása, akkor persze már egészen más a dolog fekvése, főleg, hogy a fiú komoly esélyes a férjjelöltek táborában.
    A szellemek, akik visszajártak kísérteni a gyilkost igazán mulatságosra sikeredtek. Főleg, hogy a végén egészen összebarátkoztak megölőjükkel. Vannak még ilyen kacifántos dolgok a filmben, és Chadha ráadásul merített klasszikusokból is, Ridley Scott-tól az Alien, Brian De Palmától a Stephen King horror Carrie-t és Lohn Landistól az Egy amerikai farkasember Londonban című filmjét vette kölcsönbe, illetve egyes jól ismert jeleneteiket.
    És persze a túlsúlyos főszereplőt sem akárki játssza, Goldy Notay ugyanúgy járt, mint Renée Zellweger, felhizlalták.
    De nekem leginkább a fess nyomozó tetszett, a pasi (hiába sötét a bőre), úgy tökéletes, ahogy van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük