Ishqiya (2010)

Az Ishqiya a szerelemről szól, amely felmerül a karakterekben, amit saját személyes jellemvonásaik egyedülálló módon ábrázolnak. A helyzetek és a cselekmények a szereplőket olyan tettekre ragadtatják, hogy megtapasztalják azt az érzelmet, amely a legváratlanabb módon kúszik be életükbe.

Alternatív magyar cím: Szerelmesek 

Második rész: Dedh Ishqiya (2014)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Abhishek Chaubey

  • Írta: Vishal Bhardwaj, Sabrina Dhawan

  • Szereplők: Naseeruddin Shah, Vidya Balan, Arshad Warsi, Salman Shahid, Adil Hussain, Rajesh Sharma, Anupama Kumar, Gauri Mala, Alok Kumar, Anisha Bano, Jai Singh

2 comments on “Ishqiya (2010)

  1. Aki látta a Dedh Ishqiyát, azért, aki nem látta, de tervezi megnézni, az meg azért nézze meg ezt a filmet. Igazság szerint fordított sorrend kicsit necces, mert egy csomó jelenet megismétlődik a Dedh Ishqiyában, ami először ebben a filmben van, és valójában annak lesz a vicc poénos, aki előbb a 2010-es filmet nézi meg. Fordítva egyszerűen nem jönnek át a poénok.
    Amúgy nekem ez a film valahogy jobban bejött, mint a négy évvel későbbi folytatás, pedig az kidolgozottabb volt. Ez viszont szerethetőbb. A két főszereplő ugyebár adott, Iftekhar (Naseeruddin Shah) és unokaöccse Babban (Arshad Warsi) akik egyszerűen nem tudnak hibázni a szerepükben. Mindketten fenomenálisak! Harmadiknak pedig ott van Vidya Balan, aki Krishna szerepében előbb mindkettőjük fejét elcsavarja, majd belekeveri őket egy emberrablásba, ami persze nem úgy sül el, ahogy eredetileg tervezték. De ez már a rokoni kapcsolatok összekutyulása miatt alapból sejthető volt.
    Kiegészíti őket még egy negyedik szereplő, aki sokaknak ismerős lehet az English Vinglish filmből, itt nagyon ellentmondásos szerepet alakít Adil Hussain.
    De nekem Arshad Warsi szerepe tetszett a legjobban. Primitív, iszákos, buja, és hihetetlenül egyszerű fazon, ugyanakkor két lábbal áll a földön, a költői magasságok (amikben nagybátyja tekereg) meg nem érintik, fel nem fogja, de akármennyire kétdimenziós érzései vannak, hihetetlenül emberi alakítást nyújt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük