Ishq (1997)

Harbans Rai (Dalip Tahil) és Ranjit Rai (Sadashiv Amrapurkar) két gazdag üzletember, akik teljes mértékben gyűlölik a szegénységet és megvetik a szegényeket. Mégis a sors úgy hozza, hogy Harbans lánya Madhu (Juhi Chawla) beleszeret egy szegény szerelőbe Rajába (Aamir Khan), míg Ranjit fia Ajay (Ajay Devgan) egy szegény lánnyal Kajal-lal (Kajol) romantikázik. Amikor a két apa rájön erre, különböző módon igyekeznek szétválasztani a szerelmeseket…

Alternatív magyar cím: Szerelem 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Indra Kumar

  • Írta: Rajeev Kaul

  • Szereplők: Aamir Khan, Ajay Devgn, Juhi Chawla, Kajol, Dalip Tahil, Johnny Lever, Mohan Joshi, Deven Verma, Tiku Talsania, Deepak Shirke, Shweta Menon, Sadashiv Amrapurkar, Sunil Dhawan, Kamaldeep, Anant Mahadevan

3 comments on “Ishq (1997)

  1. Nagyon tetszett a film, köszönöm a feltöltést és a fordítást.

  2. Aranyos film volt. Tetszett. Jó volt látni, hogy Aamir Khan, Ajay Devgn, Juhi Chawla és Kajol mennyire kortalan. 1997-ben is ugyanúgy néztek ki, mint most (Ajay Devgn most még jobban fest).
    A sztori mókás volt, és tele csavarral.
    Ajay Rai (Ajay Devgn) éli világát legjobb barátjával, az autószerelő Rajával (Aamir Khan), és igyekszik lenyúlni apanázsát milliomos apjától, de lehetőleg minél távolabb tartani magát tőle. A papa Ranjit Rai (Sadashiv Amrapurkar) elég gazdag ahhoz, hogy rühellje a szegényeket, de képtelen a fiát elszakítani „mocskos” barátjától. Viszont összefut régi kasztbélijével Harbans Lal-lal (Dalip Tahil), aki még nála is jobban utálja az aljanépet. Viszont lánya Madhu (Juhi Chawla) meg szabályosan együttél a szegényekkel, és ahol lehet kicsikarja papája vagyonát, hogy segítse őket. És neki is van egy szívbéli barátnője, Kajal (Kajol), aki elég szegény ahhoz, hogy apuka ne akarja látni őt. A két fater összefog, és furfangosan kicsikarja gyermekeik aláírását egy biankó házassági szerződés-nyomtatványra, nehogy rossz helyre kerüljön a vagyonuk.
    Nem számítanak arra, hogy Kajal látványa Ajayt szabályosan hülyévé alázza, aki képes két toronyház között átandalogni egy vékonyka vezetéken, kis híján belehalva a mutatványba. Raja menti, ami menthető, közbeveti magát, de persze nem bírják egymást Madhuval, és egymással szemben egyre durvább vicceket engednek meg maguknak. Egészen odáig fajul a dolog, hogy nyilvános csókversenyen próbálják lealázni a másikat, aztán ledöbbennek a végeredményen. Szerelem! Ez nem létezik! Ilyen nincs!
    És ez csak a film első harmada. A két apjuk persze egyre durvábban avatkozik be a fiatalok életébe, nem kímélve senki életét, nem spórolva a kenőpénzzel, és kis híján sikerül is aljas tervük, a négy fiatal barátságát csaknem porig lerombolva. Még szerencse, hogy Ajay bácsikája (Johnny Lever) esze és szíve a helyén van, és még idejében közbelép.
    Kajol és Ajay Devgn szerelmi kettőse a hagyományos formátumot követi, szendén mosolyognak egymásra, a fiú erős, megvédi a lányt, a lány gyengéd, ápolja a fiút. Ez sablonos, túl sok pluszt nem követelt tőlük. (Ki hinné, hogy két évvel később a két színész összeházasodott, és azóta is együtt vannak)
    Nekem a másik pár jobban bejött, Juhi Chawla és Aamir Khan pofákat vágnak egymásra, ott tesznek keresztbe a másiknak, ahol tudnak, mókásak, néha durvák, és még a szerelemben sem a hagyományos utat követik. Isteniek voltak ők ketten! Volt olyan jelenet, ahol egyszerűen nem tudtam abbahagyni a nevetést.
    Az egyik dal pedig nagyon ismerős volt, szerintem egy későbbi filmben feldolgozták. A zenét amúgy Anu Malik szerezte, aki nem kispályás ezen a téren.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük