Kisna: The Warrior Poet (2005)

A film az 1940-es években játszódik, amikor az indiai nacionalisták az ország függetlenségéért harcolnak az angolokkal. Ebben az időben barátkozik össze Kisna, az indiai fiú és Katherine, az angol lány. A nacionalisták Katherine-t meg akarják ölni, de Kisna, anyja kérésére védelmébe veszi a lányt és biztonságos helyre, Új-Delhibe viszi, szembeszállva saját testvérével és nagybátyjával. Az út során szerelem szövődik közöttük, de Kisna már jegyese egy indiai lánynak, Laxminak.

Alternatív magyar cím: Kisna a harcos költő 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Subhash Ghai

  • Írta: Subhash Ghai, Sachin Bhowmick 

  • Szereplők: Vivek Oberoi, Isha Sharvani, Antonia Bernath, Sushmita Sen, Hrishitaa Bhatt, Polly Adams, Michael Maloney, Caroline Langrishe, Amrish Puri, Om Puri, Vivek Mushran, Yashpal Sharma, Shivaji Satam, Vikram Gokhale, Zarina Wahab

2 comments on “Kisna: The Warrior Poet (2005)

  1. Igazán fájlalom, hogy az angol mondatokat egyáltalán nem fordították le, aki nem tud angolul, az sajnos jó pár információval szegényebb lett (mivel az angol-indiai konfliktusról szól, az angol mondatok sokkal nagyobb súllyal esnek latba, mint más indiai filmeknél), mint például én is.
    A film nekem egy kicsit patetikus volt, és úgy gondolom néhol szépített a történelmi valóságon. A színészek játéka tetszett, bár Vivek Oberoi-nak nem igazán megy a hősszerelmes szerep.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük