Kai Po Che! – Életem nagy hibái (2013)

Ishan, Omi és Govind jóbarátok, akik közös erővel hoznak létre egy krikettakadémiát tehetséges fiatalok számára és működtetnek egy sportboltot. Ishan volt krikettbajnokként az edzői feladatokat látja el, Omi szerzi politikus nagybátyján keresztül a befektetéshez szükséges pénzt, Govind, a visszahúzódó, volt eminens pedig az agy, aki menedzseli a vállalkozást. Vállalkozásuk egyre jobban virágzik, ám a gudzsaráti földrengésben odavész legújabb befektetésük, az azt követő vallási zavargások pedig erősen próbára teszik a három fiú barátságát.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Abhishek Kapoor

 • Írta: Chetan Bhagat, Abhishek Kapoor

 • Szereplők: Rajkummar Rao, Sushant Singh Rajput, Amit Sadh, Asif Basra, Tahir Raj Bhasin, Digvijay Deshmukh, Manav Kaul, Amrita Puri

2 comments on “Kai Po Che! – Életem nagy hibái (2013)

 1. Miután összeállítottam a FilmFare jelöltek listáját, és rájöttem, hogy a legtöbb filmet már láttam, érdekelni kezdett a maradék. Na jó, a Raanjhanaát már elkezdtem, de annyira nyomasztó volt, hogy félbehagytam.
  Ez a film viszont odaragasztott a székemhez. Friss arcok, semmi nagy név, szinte mindenki újonc. Sushant Singh Rajput bemutatkozó filmje, de a Shuddh Desi Romance-t előbb láttam tőle.
  Úgy tűnik, ha a film három jóbarátról szól, akkor az már fél siker (Dil Chahta Hai , 3 Idiots, Zindagi Na Milegi Dobara). Persze ez nem elég, de már kezdetnek jó. Ezúttal a kezdetekről szól. Arról, hogy bátortalan léptekkel, sok buktatóval hogyan próbálnak helyt állni, kitartani egymás mellett, és ha baj van mennyire számíthatnak a másikra. Pedig ez bőven kijut nekik.
  A film Gudzsarát államban játszódik, a 2001-es földrengés (többezer halott) és a 2003-as zavargások (összecsapások a hinduk és muszlimok között) éppúgy erős nyomot hagy az életükön, mint a napi anyagi gondok, az üzleti bajok, a politika, vagy a társadalmi frusztráció. Hármójuk közül egyikük viszont olyan erős nyomot hagy maga után, ami tizenöt évvel később is ott van a levegőben. Pedig nem úgy indult neki az életnek. Mégis talált valamit, amivel olyan hatást gyakorolt a körülötte élőkre, hogy egész India megérezte. (na jó, egy kicsit patetikus voltam ).

  A film Chetan Bhagat: The 3 Mistakes of My Life (Életem három hibája) című regénye alapján készült.
  Megérdemelten jelölték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük