Krazzy 4 (2008)

Négy elmebeteg furmányos tervet eszel ki, hogyan szabadítsák ki elrabolt dilidokijukat, és leckéztessék meg az emberrablókat. Az 1989-es The Dream Team (Az álomcsapat) című Michael Keaton-Christopher Lloyd komédia hindi újragondolása.

Alternatív magyar cím: Őrült négyes 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Jaideep Sen

  • Írta: Ashwni Dhir

  • Szereplők: Juhi Chawla, Arshad Warsi, Irrfan Khan, Rajpal Yadav, Suresh Menon, Dia Mirza, Rajat Kapoor

2 comments on “Krazzy 4 (2008)

  1. Alapvetően az 1989-es The Dream Team (Az álomcsapat) indiai változata, de természetesen nem hagyja ki azokat a poénokat, amelyek igazán indiai környezetben funkcionálnak igazán jól.
    A négy elmegyógyintézeti ápolt véletlenszerű szabadsága (ebben a változatban nem ők vesznek el, hanem a kísérő orvosukat rabolják el) rengeteg poénra ad lehetőséget. És ezt maximálisan ki is használják. Arshad Warsdhi (az egyetlen, aki nem komoly mentális problémákkal küzd) simán hozza, már csak fizikumából adódóan is a dühkezelési gondokkal küzdő krikettjátékost, mellette pedig tényleg szépen teljesítenek a többiek. Irrfan Khant először láttam igazi komikusi szerepkörben, és itt sem okozott csalódást. A fóbiagyűjtésbe belezakkant dilis szerepköre nagyon testhezálló volt, különösen a súlyos rend és tisztaságmániájával. Rajpal Yadav zabálnivaló volt a rossz korszakban született szabadságharcos szerepében, és négyüket remekül kiegészítette az ismeretlen Suresh Menon, aki mintha csak Lázár Ervin meséjéből szabadult volna, ilyennek képzelem el Dömdödömöt. A doktornő (Juhi Chawla) kiszabadítására tett rengeteg szerencsétlen erőfeszítés végül meghozza gyümölcsét, de ennek eredményeként rögtön le is vonják a következtetést: jobb nekik a békés diliház falai között, a világ rettentően őrült, képtelenek lennének benne élni. Tetszett, aranyos film volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük