Lucky: No Time for Love (2005)

Mr. Sekhri (Vikram Gokhale) indiai nagykövet Oroszországban, a vezető asszisztense Mr. Negi (Ravi Baswani). Sekhri nagykövet özvegyember, akinek van egy fia, Aditya, miközben Negi házas, aki magával hozta a családját Oroszországba. Neginek két lánya van, Lucky (Sneha Ullal) és Dhara (Priyanka Shinoy). Egy nap amikor Lucky iskolába megy, a biciklije defektet kap és egy arra járó fiatal orosz fiú molesztálja őt, de végül sikerül megszöknie előle, majd elbújik egy üres autóban. Az autó tulajdonosa nem más, mint Aditya (Salman Khan) aki megzavarta a molesztálót. Aditya beül az autójába, hogy az apjához siessen, mert az várja őt, de arról nem tud, hogy Lucky ott van elbújva a háta mögött, csak később veszi észre, amikor egy ellenőrzési ponthoz érnek. Közben terrortámadás miatt káosz tör ki, de Aditya és Lucky sikeresen elmenekülnek, majd elrejtőznek egy elszigetelt temetőben…

Alternatív magyar cím: Lucky: Nincs idő a szerelemre 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Radhika Rao, Vinay Sapru

 • Írta: Vinay Sapru, Milap Zaver

 • Szereplők: Salman Khan, Sneha Ullal, Mithun Chakraborty, Kader Khan, Navni Parihar, Ravi Baswani, Vikram Gokhale, Mumait Khan, Aira Ollila, Vaishali Sehda, Priyanka Shinoy, Michail Solovieu, Camila Bordonaba

2 comments on “Lucky: No Time for Love (2005)

 1. Hát, ez a film se lesz a szívem csücske. Sajnos. Kedvelem Salman Khant, de mint hírlik volt egy időszaka (a Wantedet megelőzően), amikor már kezdték leírni, mert pocsékabbnál pocsékabb filmekhez adta a nevét. A fenti film is kritikán aluli. Salman bátyja Sohail a producer, aki ugyan a legsikeresebb producerek egyike, de sajnos ő is sokszor csak a könnyen szerezhető bevételt figyeli, ráveszi öccsét mindenféle tré szerepre, és ezzel olyan jó kis filmeknek hoz negatív reklámot, mint az ugyanekkor bemutatott Maine Pyaar Kyun Kiya (Miért nem vagyok szerelmes?).
  Összerakni egy filmben az 1965-ös születésű Salmant az 1987-es születésű Sneha Ullal-lal (Lucky szerepében) enyhén szólva is liliomtiprás-szagú. A leányzónak ez volt az első filmje, és mindjárt csúfosan meg is bukott. Elnézve a játékát, nem is csodálkozom. Azon kívül, hogy nagy bociszemekkel néz a teljes játékidő alatt, és egyetlen pozitívuma, hogy megnyerte az Aishwarya Rai Hasonmásversenyt, nem tudok semmi jót mondani róla. Színészi játéka a nulla felé konvergál, táncolni nem, csak táncikálni tud, az egész film alatt kétségbeejtően egysíkú (pedig körülötte mindenféle tragikus dolog történik, terrorista támadás, menekülés, robbantások, mérgezés, csaknem megerőszakolják stb.).
  Mellette Salman szinte shakespeari viszonylatokat mutat, pedig ő sem a csodás színészi játékáról híres.
  Csalódást keltett Mithun Chakraborty játéka is, a bolond titkosszolga szerepében lett volna lehetősége kibontakozni, de egyszerűen túlzásba vitte, és szerintem inkább ripacskodott, mint színészkedett. a Chandni Chowk to China és az OMG: Oh My God! utáni tökéletes játék után nagyot koppantam.
  Két színész viszont hozta azt a színvonalat, amit a többiektől is elvártam volna: Vikram Gokhale (az indiai nagykövet, Salman apja szerepében), és Ravi Baswani (Lucky apja szerepében). Mindketten aggódó apát játszottak, eltérő mentalitással, Gokhale visszafogott, és magában gyötrődő, míg Baswani lányos apaként rettegő és a kétségbeesés felé hajló apát alakított.
  Az indiaiaknak sem tetszett, ezt betudtam annak, hogy nem érdekelte őket egy teljes egészében Oroszországban játszódó sztori (gondolom nekik ez nem elég egzotikus), a sok ruszki beszéd, a számukra idegen, és hideg környezet, az értelmetlen csetepaté (terroristák megtámadják az orosz kormányt, és ennek kellős közepébe csöppen bele Adi/Salman és Lucky/Sneha).
  Nem hiszem, hogy valaha is újranézem ezt a példányt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük