Lootera (2013)

Az 1949-es alkotmány a földreformtörvények kidolgozását és végrehajtását a szövetségi államok hatáskörébe utalta. 1953-ban Nyugat-Bengáliában is elfogadták az ún. Zamindár-törvényt, az arisztokrácia és földbirtokos osztály vagyonfosztását. Manikpur zamindárja (földbirtokosa) (Barun Chanda) kicsit álmodozó öregúr, nem hiszi el, hogy a törvényt elfogadhatják, ezért amikor az tényleg hatályba lép, a meglepetés erejével hat rá, hogy földjeit elveszik, értékes műkincseit pedig lefoglalják a múzeumok számára. De neki igazából egyetlen kincse van csak, leánya Pakhi (Sonakshi Sinha), az ő sorsa aggasztja igazán. Fiatal régész érkezik a faluba, Varun Shrivastav (Ranveer Singh) egy valószínűsíthető templom romjait szeretné megtalálni, és ásatásokba kezd az 500 éves templom mellett. Régi vágya megtanulni festeni, és ebben segítségére van Pakhi. A fiatalok között szerelem szövődik, de semmi és senki sem az, aminek látszik.

Alternatív magyar cím: Tolvaj 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vikramaditya Motwane

  • Írta: Vikramaditya Motwane, O. Henry 

  • Szereplők: Ranveer Singh, Sonakshi Sinha, Barun Chanda, Adil Hussain, Vikrant Massey, Dibyendu Bhattacharya, Arif Zakaria, Pratap Jaiswal, Shirin Guha, Divya Dutta, Palan Kundu, Anirban Basu, Amit Saha, Dhruv Mookerji, Newton

2 comments on “Lootera (2013)

  1. A film O. Henry The Last Leaf [Az utolsó falevél] című novellájának története alapján készült. (Kocsis Antal fordításában itt olvasható, nem túl hosszú http://adattar.vmmi.org/cikkek/16032/hid_1996_10_16_henry.pdf )

    Nagyon szép film volt, a két főszereplő szerelmének minden fájdalmával, dühével, és szerintem száz százalékban jó választás volt erre Sinha és Singh. Mindketten fiatalok, és megvan bennük az a plusz, amitől elhiszed, hogy egyszerre szeretik és gyűlölik egymást.
    A zene pedig pont passzolt.
    Ahogy néztem a filmet, én is reménykedtem abban, hogy nem fog lehullani az a falevél, de közben készítettem a papírzsepit…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük