Lingaa (2014)

Egy kis tolvaj megtudja, hogy milyen szerepet játszott a nagyapja egy gát felépítésében.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: K.S. Ravikumar

  • Írta: K.S. Ravikumar, Pon Kumaran

  • Szereplők: Rajinikanth, Anushka Shetty, Sonakshi Sinha, Jagapathi Babu, Dev Gill, Santhanam, Karunakaran, Brahmanandam, Radha Ravi, Vijayakumar, Dr. K. Viswanath, Nizhalgal Ravi, R. Sundarajan, Manobala, Balaji

2 comments on “Lingaa (2014)

  1. Nagy nehezen rászántam magam, hogy megnézem a filmet, mert kifejezetten rühellem Rajinikanth ebben az évszázadban nyújtott teljesítményét. A pasi már csak régi dicsfényéből él, és nem hajlandó beismerni, hogy kiöregedett. Könyörgöm, itt már 66 éves!!! És még mindig szívtiprót alakít, aki gyönyörű lányokat csábít el, puhára veri a gazfickókat, és a film végén, mint büszke hős távozik az éjszakába. Piha! Most már csak háromévente egy, vagy kevesebb filmet készít, de azok mind ugyanezt a sztereotípiát követik. Azért a film nézését nem bántam meg, és ajánlom megnézésre, ha el tudtok vonatkoztatni a főhős személyétől. Nekem ugyan nem sikerült, de szerencsére az idétlen kabátlengetési mániáját, a hülye napszemüveg lóbálását és a széles lábemelgetését letudta a film első belépőjénél, a továbbiakban már nem használta ezeket az idióta “védjegyeket”. Viszont a sminkmester több kiló arcpúdert elhasználhatott a képére, mert néhol szabályosan repedezett az arca, annyira ki volt festve. A sztori amúgy nagyon hatásos, rettentően széles spektrumra építkezik, két főhősnő is van (mindkettőt imádom: Anushka Shetty és Sonakshi Sinha), két időintervallumban is játszódik a történet, és rettentő sok pénzt beleöltek a filmbe, ez rögtön látszik. Volt jónéhány hiba, ami szúrta a szemem (pl. néhol ordítóan látszottak a CGI-trükkök, a jelmeztervező hiányzott a történelemórákon, mert az 1940-es évek angol férfiöltözékeit egy használtruha boltból szerezhette be, Rajni nem tud táncolni, és ez a koreográfust megalázóan béna tánclépésekre kényszerítette, az akciójelenetek a Cirque de Soleil előadásába illőek voltak [értsd: artista-mutatványok] stb.), de mikor figyelmen kívül hagytam ezeket, és igyekeztem tudomást sem venni a főszereplő személyéről, akkor már egészen kellemes kis film kerekedett belőle. Tele van a stáblista jobbnál jobb karakterszínészekkel, akik csak néhány jelenet erejéig vannak jelen, de mégis jelentősebbé teszik a filmet, a két lány nagyot alakított, de főleg Sonakshi, és a sztori tényleg nagyon jól lett megírva, még akkor is, ha az elején annyira nyilvánvalóan lopott jelenetekkel dolgozott, mint a Mission Impossible híres kötélen leereszkedő jelenete. Volt, ami nagyon tetszett, pl. hogy Santhanamot rakták Rajni mellé legjobb barátnak, a komikus sokat javított a vicces jeleneteken, a gyémántlopási jelenet pedig korrektül volt kidolgozva, bár Rajni itt is rajta volt az ügyön, hogy a ripacskodásával elrontsa.
    Az ellenérzéseim miatt én ezeket a filmeket csak egyszer bírom megnézni (pl. Enthiran 2010 és Sivaji 2007), de hátha valaki leborul Rajinikanth szupersztársága előtt, és isteni figurát lát benne.
    Ja, a film közepén komolyan törtem a fejem, hogy amilyen jó a történet, kit tudnék elképzelni a jelenlegi tamil sztárok közül Rajni helyett. Nos, azonnal beugrott Suriya, mint első számú lehetőség, Vijaynek annyira nem feküdne ez a fajta szerep, ahogy Siddharthnak sem, Aryát már inkább el tudnám képzelni, vagy Karthit, és persze Chiyaan Vikram is szóba jöhet, aki szintén benne van a korban, de Rajnihoz képest kiscsikó. És persze Jeyam Ravi. Azt hiszem, ki is fújt az általam ismert tamil színészek köre, persze jóval többen vannak, de azoktól nem láttam semmit se… Legközelebb, ha filmet akarnak forgatni Rajnival, szerintem engem kellene felkérniük Casting Directornak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük