Mission Kashmir – A gyűlölet hálójában (2000)

A festői szépségű kasmíri völgyben egy lázadók ellen végrehajtott rendőri akció során meggyilkolják a 11 éves Altaaf szüleit. A fiút egy rendőr befogadja a családjába. Altaaf idilli élete új családja körében akkor szakad meg, amikor rájön, hogy nevelőapja a felelős apja haláláért. Ekkor megszökik otthonról, elmenekül Indiából, és azokhoz a lázadókhoz csatlakozik, akik Kasmír függetlenségét szeretnék kivívni… Néhány év elteltével azonban Altaaf visszatér szülőfalujába, ahol találkozik gyerekkori szerelmével és nevelőapjával…

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vidhu Vinod Chopra

  • Írta: Vidhu Vinod Chopra, Vikram Chandra, Atul Tiwari

  • Szereplők: Sanjay Dutt, Hrithik Roshan, Preity Zinta, Sonali Kulkarni, Jackie Shroff, Puru Rajkumar, Abhay Chopra, Vineet Sharma, Rajendra Gupta, Master Mohsin, Master Yogin Soni, Heenaa Biswas, Sanjeev Rattan, Manoj Mishra, Chandan Bisht

2 comments on “Mission Kashmir – A gyűlölet hálójában (2000)

  1. Megjelenésének évéhez képest egészen korrekt az indiai/pakisztáni konfliktus és Kasmir hovatartozásának ábrázolásában. Viszont megoldást ez a film sem kínál.
    Hrithik még csak próbálgatja magát, később derül ki, hogy egészen sokoldalú színész, de a Fizában sokkal erőszakosabb ábrázolásra képes, itt egy ici-picit lagymatag. Az utolsó verekedős jelenet meg abszolút bollywoodira sikeredett, alig-alig, de átcsúszik a túlzásokba és ripacskodásba.
    Preity Zintának nem kellett megerőltetnie magát, csak eljátszotta azt, amit a kisujjából simán kiráz, Sanjay Dutt viszont egészen megkapó e kettős szorításban vergődő katona szerepében.
    Aki viszont szerintem elképesztően jót alakít (és felismerhetetlen, úgy elmaszkírozták), az Jackie Shroff a terrorista sejt vezérének szerepében. Szuggesztív, és félelmetes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük