Mere Brother Ki Dulhan – A bátyám menyasszonya (2011)

Az Angliában élő Luv úgy érzi, eljött az ideje a nősülésnek. A nagyvilági férfi a hagyományoknak megfelelő szelíd, engedelmes indiai feleséget akar, és az elrendezett házasság legfontosabb hozzávalójának, az ideális arának beszerzését otthon élő öccsére bízza. Csakhogy a család által választott, első pillantásra szende leányzó a valóságban zabolátlan istencsapása, aki az őrületbe kergeti a felügyeletével megbízott ifjabbik testvért.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Ali Abbas Zafar

 • Írta: Ali Abbas Zafar

 • Szereplők: Imran Khan, Katrina Kaif, Ali Zafar, Tara D’Souza, Sufi Malhotra, Mohammed Zeeshan Ayyub, Arfeen Khan, Suparna Marwah, Parikshat Sahni, Kanwaljit Singh

2 comments on “Mere Brother Ki Dulhan – A bátyám menyasszonya (2011)

 1. Nagyon jól szórakoztam ezen a filmen, friss, üde, fiatalos, és teljes mértékben hanyagolja a tragikus felhangokat. Pedig az alapszituáció szerint lenne min drámázni.
  Adott egy mumbaii segédrendező, akit Londonban élő, időhiányban szenvedő bátyja megbíz a “menyasszonykereséssel”, és aki becsülettel eleget is tesz ennek. Már maga a hadművelet esélyt ad rengeteg mókás jelenetre; pl. mikor az anya háza átmenetileg call centerré változik, vagy a vőlegény-reklám, mint marketing ötlet, egyszerűen zseniális!
  A kiválasztott menyasszony (Dimple), minden, csak nem hagyományos indiai lány, illegális koncertet ad a szigorúan védett agrai erődben, iszik, dohányzik és dorbézol. Sokan nem szeretik Katrina Kaifot (a régebbi filmjeiben szerintem sem tudott tisztességesen kibontakozni), de ebben a filmben abszolút ráillő szerepben brillírozik.
  A két össze nem illő ember aztán annak rendje és módja szerint szerelembe zuhan egymással, már csak az elrendezett esküvőt kellene megúszni valahogy, hogy happy end legyen a vége.
  Imran Khan (Kush/jelentése: boldog) hozza a szokásos formáját, cinikus, antihősszerelmes, és rettentően pipogya, amikor szökésről van szó. Itt is a menyasszony viszi a pálmát, aki nemes egyszerűséggel (és Kush minden tiltakozása ellenére), egyszerűen elrabolja a vőlegény öccsét.
  A vőlegényt játszó Ali Zafarnak (Luv/ jelentése szerelem, kifacsart angol írásmóddal) ez a második filmszerepe, amúgy civilben pakisztáni popikon, és tényleg nagyszerűen oldja meg.
  A szerelmi háromszög könnyes-szívfacsaró jelenetekre adhatna alkalmat, ehelyett helyzetkomikumok egész sorát látjuk, a szerelmesek pedig bonyolult konspirációs hadműveleteken keresztül teljesen újraírják az esküvő forgatókönyvét.
  Aki egy könnyű nyári estét szeretne magának, az nézze meg, a dalbetéteket meg nagyon-nagyon tudom ajánlani, mert mindegyik telitalálat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük