Mausam (2011)

A Mausam című romantikus filmdráma története két szerelmesről szól, akiket a végzet összehozott, ám a világ szétválaszt. A vidám punjabi Harry (Shahid Kapoor) és a visszahúzódó kashmiri Aayat (Sonam Kapoor) szerelmének története 10 évet ölel át (1992-2002). A páros Mallukotban találkozik fiatal korukban, egyből vonzalmat éreznek a másik iránt. Mielőtt bármi is történne köztük, a lány Mumbaiba utazik, a fiú pedig az indiai légierőnél kap munkát. Évekkel később Skóciában ismét összefutnak, de mielőtt összeházasodhatnának a háború újból elválasztja őket egymástól.

Alternatív magyar cím: Szezon 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Pankaj Kapur

  • Írta: Carl Austin, Pankaj Kapur

  • Szereplők: Shahid Kapoor, Sonam Kapoor, Anupam Kher, Supriya Pathak, Aditi Sharma, Manoj Pahwa, Vaibhav Talwar, Lorna Anderson, Jass Bhatia, Stephen Colvil, Paul Coulter, Callum Fuller, Maya Mankotia, Ken Matthews, Joseph Andrew Mclean

2 comments on “Mausam (2011)

  1. Eltekintve attól, hogy 13 perc híján három órás volt a film, végigültem.
    Egy pandzsábi szikh fiú, Harinder Singh/Harry (Shahid Kapoor) és egy kashmíri muszlim lány, Aayat Rasool (Sonam Kapoor) szerelméről szól. Indiában bármi megtörténhet. Még ez is. A film pedig azért lett ennyire hosszú, mert mindkettőjüknek kijutott az élet sötétebbik oldalából; kezdve a hirtelen elválástól, amely kilenc évig tartott, a leánykérés elmaradása a váratlanul kitörő India/Pakisztán háború miatt, Harry lebénult balkeze egy repülőgépbaleset során, a folytonos költözködés mindkettőjük részéről, Skócia, Svájc és Amerika között, és persze a féltékeny harmadik Rajjo (Aditi Sharma) ármánykodása. És végül a muszlim/hindi zavargások, amely csaknem mindkettőjük halálát okozzák.
    Nem túlságosan szeretem Sonam Kapoort, szerintem még mindig nem elég jó színésznő, nincs túl sok arca, viszont Shahid Kapoort annak ellenére is imádom, hogy néha nagyon mellényúl a szerepeivel. Ezúttal biztosra ment, a karakán vadászgép pilóta szerepe nagyszerűen fekszik neki.
    Két mellékszereplőnek nagyon örültem: Anupam Kher, mint Aayat tiszteletbeli bácsikája, mert nem volt muszlim, de kashmíri volt ő is, és nagyon szerette a Rasool családot, és Aayat nénikéje szerepében Supriya Pathak, Mindketten csodálatosak voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük