Mary Kom (2014)

Az indiai bokszoló, Mary Kom története, aki dacolva a nehézségekkel minden erejével azért küzd, hogy megvalósítsa álmait.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Omung Kumar

  • Írta: Saiwyn Qadras, Ramendra Vasishth

  • Szereplők: Robin Das, Priyanka Chopra, Zachary Coffin, Shubham Gaur, Darshan Kumaar, Darshan Kumar, Lin Laishram, Shishir Sharma, Bijou Thaangjam, Sunil Thapa, Raghav Tiwari

3 comments on “Mary Kom (2014)

  1. India akármilyen hatalmas ország, a világ második legnagyobb népességével (lesz az még első is), mégsem tud labdába rúgni, mint sportnagyhatalom, gyér a felhozatal világbajnokokból, eredményes csapatokból. Ezért övezi akkora rajongás Mary Komot, aki egy kisvárosból felküzdötte magát a csúcsra, szó szerint kiverekedte magának a tiszteletet, és képes volt arra, amire még a nyugati nők közül is sokan nem, ikerszülés után visszaküzdeni magát a ringbe, hogy újabb világbajnoki aranyat gyűjtsön be magának. A legkevésbé nőies sportról, a bokszról lévén szó, ez tényleg nem kis dolog. Úgyhogy meg is érdemelt egy önálló filmet, bár nem igazán értem, hogy gondolták, Priyanka Chopra mennyire lesz képes egy tibet-burmai aimol nemzetiségű lányt eljátszani, mert a hasonlóság kettejük között kimerül annyiban, hogy azonos neműek, és barna hajuk, barna szemük van. De a filmmel kapcsolatban ez volt az egyetlen ellenérzésem, hiszen akármilyen sokan vannak az indiai filmgyártásban, az élvonalbeli színésznők között lasszóval sem lehet fogni olyat, akiben lenne némi kínai vonás.
    A film saját bevallása szerint Mary Kom életén alapul, de azért belém bújt közben a kisördög, hogy a nagyobb bevétel kedvéért nem tettek-e bele némi önálló drámai vénát is, hogy jobban haladjon a szekér. Erre csak az igazi Mary tudna válaszolni, de gondolom ő meg nem nagyon cáfolta meg, hogy lánykorában (pénzszerzési célból) részt vett pusztakezes utcai ökölharcban, és arra sem találtam utalást, hogy dühében tényleg tarra borotválta volna a fejét. (Priyanka kopasz feje azért elég döbbenetes volt, mit ne mondjak!)
    Amúgy le a kalappal Priyanka előtt, mert a bokszolást nem csak imitálta, tényleg leckéket vett, hogy kell tartani a kezet, hogy kell ütni (nem olyan egyszerű ám az, főleg nők esetében, hiszen az inkább csépelés, meg hadonászás, semmi tudatos jobbegyenes-balhorog-kombó). És tényleg leolvasztottak róla minden babahájat, merő egy izom volt, és nagyon tetszett a végeredmény. A film várakozásaim ellenére jól sikerült, egy Rocky-sztori női köntösben.

  2. Már régóta várt megnézésre ez a film, de nem voltam biztos, hogy Priyanka Chopra tényleg hiteles lesz bokszolóként. Kár volt aggódni, egyetértek az előttem szólóval: nagyon jó kis filmet csináltak Kom Maryról, aki még 38 évesen is aktív, le a kalappal előtte!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük