Main Prem Ki Diwani Hoon (2003)

A modern lány, Sanjana (Kareena Kapoor) nagyon ideges lesz, amikor az anyja Susheela (Himani Shivpuri) elintézi, hogy találkozzon azzal a fiúval, akit kinézett a számára. Prem megérkezik a városba, Sanjana apja (Pankaj Kapoor) kimegy elé az állomásra, és meghívja őt a házukba. Sanjana és Prem Kishen (Hrithik Roshan) találkoznak, eleinte a lány ki nem állhatja őt, de végül egymásba szeretnek. Sanjana szülei nagyon boldogok, hogy a lányuk megtalálta az igazit, egy gazdag fiatalember személyében. Majd kapnak egy email-t Amerikából, amelyben az áll, hogy sajnos Prem nem tudott elmenni hozzájuk, mivel Japánba kellett utaznia, így valaki mást küldtek el helyette. Sanjana szülei össze vannak zavarodva, amikor rájönnek, hogy a gazdag cégtulajdonos helyett egy idegen karjaiba küldték a lányukat.

Alternatív magyar cím: Szívtolvaj 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=zfLDNqib4jI[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Sooraj R. Barjatya

 • Írta: Sooraj R. Barjatya

 • Szereplők: Hrithik Roshan, Kareena Kapoor, Abhishek Bachchan, Johnny Lever, Pankaj Kapur, Raju Srivastava, Vrajesh Hirjee, Kunal Vijaykar, Himani Shivpuri, Reema Lagoo, Upasna Singh, Tanaaz Currim Irani, Himakshi, Dalreen Meyers, Arti Avasthi

2 comments on “Main Prem Ki Diwani Hoon (2003)

 1. Kevesen tudják, de a Rajshri produkciós cég inkább a hagyományos indiai értékek bemutatásával ért el sikereket. Az ún. Prem-filmek (ezek közé tartozik három Salman Khan film: Maine Pyaar Kiya, Hum Aapke Hain Koun..!, Hum Saath Saath Hain, a Shahid Kapoor-Amrita Rao kettős Vivah című filmje, és az utolsó, az Ek Vivaah… Aisha Bhi), ezek mindegyikében a női főhős hagyományos indiai lányt testesít meg, szerény, szemét lesüti, és minden álma, hogy férjhez menetele után férjét kiszolgálja. A bollywoodi filmek, és a közönség elvárásainak változása miatt újítani akartak az eredeti Barjatya-elképzelésen, modernizálták a történetet, és Salman Khan helyett Hrithik Roshant hozták be, partnerének pedig Kareena Kapoort választották, akivel már szép sikert aratott a Kabhi Khushie, Kabhie Gham-ban.
  A választás jó volt, az összhang köztük eszményi, a film mégsem aratott sikert. Hogy miért, azt nehéz eldönteni. Talán a túl sok zene (eszméletlen mennyiségű van benne, nem véletlenül 197 perces!), 11 dal szakítja meg a film ritmusát. Talán a sablonos történet. Talán az émelyítő dialógok (némelyik monológon elborzadtam). Talán a rajzolt papagáj, és filmcímekkel való rikácsolása? Vagy hogy nagyon erőltették a modernizációs vonalat, Sanjana mai lány, aki maga akarja megválasztani a férjét, Prem pedig mai, amerikai srác, aki bungee jumpinggal és búvárkodással tölti a szabadidejét. A produkciós cég munkatársai annyira idegen vizekre tévedtek, hogy nem igazán tudták kezelni a helyzetet.
  Nem tudom miért nem lett sikeres ez a film, nekem például nagyon tetszett. Főleg a Valentin napi versengés, az különösen jól sikerült. Vagy Prem mókázása Sanjana barátnőivel, egy srác, meg négy lány, és sosem hagyta magát a zavarosba vinni, mindig kivédte a női furfangokat.
  Abhishek Bachchan (az igazi Prem) nagyon sokára lép be a filmbe, és először egy nyársat nyelt csodabogárra hasonlít, de igen aranyos, amikor lassacskán levetkőzi merevségét.
  Hosszúsága ellenére javaslom megnézésre, szerintem aranyos film. A feliratkészítőnek pedig hatalmas dicséret, mert mindent (de tényleg, mindent!) feliratozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük