One 2 Ka 4 (2001)

Javed Abbas (Jackie Shroff) egy özvegy rendőr, aki egyedül neveli négy gyermekét. A partnere, Arun Verma (Shahrukh Khan). Javed és Arun becsületesen dolgozó rendőrök és ez vezet végül Javed rejtélyes körülmények közötti halálához. Javed halála után Arun átveszi a négy gyermek gondozását. Számos problémával találja szembe magát, és úgy dönt, hogy segítséget kér Geeta Choudharytól (Juhi Chawla), aki azonnal beleegyezik és segít neki a négy gyerek ellátásában. A gyerekeknek egy pillanat alatt megtetszik Geeta, és úgy tűnik, hogy a dolgok rendeződnek. Egy napon Arun rájön, hogy a korábbi partnerének, Javednek a halála tényleg gyilkosság. Amikor nyomozásba kezd, rájön, hogy Geeta kettős életet él…

Alternatív magyar cím: Bébicsősz zsaru 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Shashilal K. Nair

 • Írta: Sanjay Chhel, Raaj Kumar Dahima

 • Szereplők: Shah Rukh Khan, Juhi Chawla, Jackie Shroff, Nirmal Pandey, Dilip Joshi, Sahila Chaddha, Suresh Chatwal, Bharat Dabholkar, Baby Gazala, Akash Khurana, Madhur Mittal, Fatima Sana Shaikh, Keith Stevenson, Rajendranath Zutshi

2 comments on “One 2 Ka 4 (2001)

 1. Az angol változat szerint a film címe Babysitter-Cop, és szerintem találó. Shah Rukh Khan megörökli Jackie Shroff gyerekeit, akik ki nem állhatják őt, és ebből mulatságos jelenetek sora származik. Üdítő nézni, hogy a nagy SRK-t telibe találja egy tojás, vagy legurul a lépcsőn a kellő mennyiségben elhelyezett üveggolyók hatására, vagy zöldségekkel teli cekkerrel rohan be a főkapitányságra (ez utóbbi jelenet különösen jól sikerült szerintem).
  Amúgy SRK vérbeli zsaru, de tényleg. Osztogatja a pofonokat, mint Bud Spencer (ugyanolyan zajos hanghatások kíséretében), a film elején lendületből felrobbant egy áruházat (erről a Halálos fegyver 3 jut eszembe, ott egy irodaházat végeztek ki), de látszik, hogy ez sem műrobbanás volt, tényleg a földdel tették egyenlővé, majd a film végén ugyanezt eljátszották egy szerintem szebb halálra érdemes magánrepülőgéppel is (a szervizbe már tuti nem lehet elvinni).
  Amúgy a sztori kellően csavaros, néha erősen sántít is, a főgonosznál van még főgonoszabb, de ő csak a legvégén bukik le, amúgy az eredeti főgonosz (röviden csak KKV-nak hívják a filmben) nekem inkább szánalomraméltó volt, mert félni tőle eléggé nem sikerült (az, hogy őrülten néz ki a fejéből, még nem tesz senkit félelmetessé).
  Volt persze viccfaktor is, mert maszalá filmben az is kell, (mármint SRK is viccfaktor volt, a mulatságosabb fajtából, hál’istennek!), ez pedig a zsaru barátja, aki beköltözött egy hétre, de már fél éve ott alszik a lépcső alatt… nos, ő annyira nem tudott megnevettetni.
  Juhi Chawla viszont kettős (sőt hármas) szerepet játszott, ilyet még nem láttam tőle (biztos csinált már ilyet, elvégre elég hosszú pályafutása van 95 filmmel a puttonyában), eddig csak szende leányzóként, vagy anyukaként volt hozzá szerencsém.
  A nagyszájú pandzsábi lány cigányos attitűdjeivel elsőre belopta magát a szívembe, aztán a film kellős közepén megjelent, mint szédítő vamp, és frenetikus táncshow-t adott elő, akkor határoztam el, hogy ami filmjét feliratozták magyarul, azt én biza begyűjtöm. Tud játszani, és SRK-val ketten verhetetlenek.
  Jackie Shroff csak vendégszerepelt, a film harmadán túl hősiesen meg is hal, ez benne van a szinopszisban is, úgyhogy nem árultam el titkot, a velejéig becsületes zsaru szerepe jól áll neki, de semmi többet nem tudott kihozni belőle. Kár érte.
  Egy valamit sajnálok (elég sok indiai filmben tapasztaltam) az embert lassan beetetik, felépítik a hosszú és nyakatekert sztorit, majd két perc alatt befejezik. Itt is.
  Amin viszont most sem lepődtem meg, hogy bár rengeteget lövöldöznek a filmben tárcserét egyszer sem láttam, még csak villanásnyira sem. Jó-jó, ezen ne csodálkozzunk, a nyugati filmiskolákban sem tanítják

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük