Once Upon a Time in Mumbaai (2010)

A mumbai alvilágot uraló Sultan Mirza (Ajay Devgn) a pozitív főhős, aki annak ellenére, hogy gengszter, jó szívével, könyörületességével bizonyítja a pozitív jelzőhöz való jogot. Felborult a világ rendje! A negatív főhős ellenpólusként Agnel Wilson (Randeep Hooda), aki természetesen rendőrfelügyelő, és bármi áron meg akarja törni a “Don” uralmát, túl későn döbben rá, hogy ezzel a poklot szabadította a városra. És természetesen a katalizátor szerepét Shoaib Khan (Emraan Hashmi) kapja, aki kisstílű bűnözővé küzdötte le magát, noha apja becsületes rendőr. A három férfi körül két kisbolygóként kering Rehana (Kangana Ranaut) a filmsztár, aki Sultan oldalán megtalálja az igaz szerelmet, és Mumtaz (Prachi Desai) a buta eladólány, aki nem tudja, hogy mi a különbség a vágy és a szerelem között. És a katalizátor, aki annyira akar hasonulni mesteréhez, hogy még a mozdulatait is utánozza, de nincs meg benne az az erkölcsi tartás, ami Sultant naggyá tette, vérbe borítja a város, amikor arra alkalma adódik. És közben nem fogja fel, hogy elpusztít mindent, ami naggyá tehetné őt.

Alternatív magyar cím: Volt egyszer egy Mumbai 

Második rész: Once Upon a Time in Mumbai Dobaara! (2013)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Milan Luthria

  • Írta: Rajat Arora, Aditi Mediratta

  • Szereplők: Ajay Devgn, Emraan Hashmi, Kangana Ranaut, Prachi Desai, Randeep Hooda, Naved Aslam, Sanjeev Wilson, Allauddin Khan, Rajeev Yadav, Sushil Pandey, Mehul Bhojak, Anjum Sharma, Dheerendra Dwivedi, Sumit Kaul, Ravi Khanvilkar

5 comments on “Once Upon a Time in Mumbaai (2010)

  1. A ruhák alapján a 70-es években játszódik a történet, és a film bevezetőjében nyomatékosan hangsúlyozzák, hogy semmi köze a filmnek a néhai Mastan Haider Mirza életéhez, azért bennem van a kisördög (bár Haji Mastan 1994-ben 68 évesen halt meg), merthogy ő éppen a 70-es években volt Mumbai első számú gengsztere (és filmproducer is, hm).
    Ajay Devgnnak nem kellett megerőltetnie magát, simán kirázta a kisujjából a szerepet, a többiekre figyeltem inkább. Legnehezebb dolga Randeep Hoodának volt, hiszen narrátorként ő kezdte a filmet, az ő történetét ismerjük meg, és persze hiába tárgyilagos, nem tudja kivonni magát az alól, hogy elvakította a mindenáron megfelelni akarás. A törvénytelenséget törvénytelenséggel kívánta megszüntetni, és ezzel saját magát tette mocskossá. Az öngyilkosság erre nem megfelelő válasz. Emraan Hashmi kapott egy esélyt, hogy ne csak krimikben és erotikus thrillerekben domborítson, itt volt az alkalom, élt is vele. Nem tudom, hogy mennyire vették észre Bollywoodban, hogy milyen sok rejtett tartalék van a fiúban, mi mindenre képes, remélem jó irányba mennek a dolgai. Kangana Ranautnak szinte önmagát kellett csak adnia, neki ez nem volt igazán nagy szerep, a Fashionban már láttam, hogy az egyik legsokoldalúbb színésznők egyike. És a gyenge láncszem: Prachi Desai, már a debütáló filmjében, a Rock On!-ban is az volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük