New York (2009)

A film New Yorkban kezdődik 2008-ban, ekkor tartóztatja le az FBI Omar Aijazt (Neil Nitin Mukesh), miután fegyvereket találnak a taxija csomagtartójában. A fiatal muszlim Omart őrizetbe vétele után Roshan (Irrfan Khan) FBI ügynök hallgatja ki, aki szintén muszlim, de már 20 éve él az Egyesült Államokban. Omar hamarosan rájön, hogy tőrbe csalták azért, hogy rákényszerítsék, kémkedjen régi egyetemi barátja, Samir Shaikh (John Abraham) után, akivel már 7 éve nem találkozott. Az FBI úgy hiszi, Samir terrorista, és mindent szeretnének tudni róla. Omar “véletlenül” találkozik Samirral és baráti társaságuk harmadik tagjával, Mayával (Katrina Kaif), akik időközben összeházasodtak, és már van egy kisfiuk. Nagyon örülnek az újbóli találkozásnak, és megkérik Omart, hogy költözzön be a házukba.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Kabir Khan

  • Írta: Aditya Chopra, Sandeep Srivastava

  • Szereplők: John Abraham, Neil Nitin Mukesh, Katrina Kaif, Irrfan Khan, Nawazuddin Siddiqui, Mirza Ali Quli, Rizwan A. Alvi, Steve Annan, Brandi Antoinette Briggs, Ernest E. Brown, Samrat Chakrabarti, T.J. Craig, Brian Dawson, Andrew Flihan, Hope Galloway

2 comments on “New York (2009)

  1. Rettenetesen nyomasztó film, és most nagyon sürgősen keresnem kell egy blőd vígjátékot, mert kicsit magam alatt vagyok.

    Idézet a film végéből:
    A szeptember 11-ét követő napokban az Egyesült Államokban több, mint 1200 bevándorlót raboltak el törvénytelenül, tartottak fogva és kínoztak 3 éven át. A kormány nem talált bizonyítékot rá, hogy akár csak az egyiküknek is köze lett volna a szeptember 11-i támadáshoz. Több, mint ezrüket szabadon engedték. A legtöbbjük a mai napig stressztől és depressziótól szenved, és képtelenek az állásukat megtartani a szükséges koncentráció hiánya miatt.

    Úgyhogy a fenti soroknak a tudatában üljetek le a film elé, mert sajnos akkor is szíven üt, ha tele van logikai és stilisztikai hibákkal, néhány cselekmény, vagy jelenet nem megfelelően van felépítve, a motiváció (vagy inkább annak hiánya?) nincs eléggé kihangsúlyozva. A történetvezetés is hagy kívánnivalót maga után. Egyedül a színészek játéka feledteti mindezt, mind a négyen, de főleg Irrfan Khan, nagyon alakítottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük