Naan Mahaan Alla (2010)

Jeeva (Karthi) Chennai egyik külvárosában él, családja szegény, de tisztességes. Apja taxisofőr, anyja háztartásbeli. Jeeva nem dolgozik, valójában flottul elvan a maga kis világában, jól felvágták a nyelvét, helyén van az esze, és elég népes baráti társasága.
Egy esküvőn látja meg Priyát (Kajal Aggarwal) és hetekig húzza a lány agyát, de aztán dűlőre jutnak.

Alternatív magyar cím: Nem vagyok szent 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Susindran

  • Írta: Susindran

  • Szereplők: Karthi, Kajal Agarwal, V. Jayaprakash, Krishna Priya, Ravi Prakash, Neelima Rani, Soori, Vijay Sethupathi, Mahendran, Rajeevan, Lakshmi Ramakrishnan, Vairavan, Vinoth Kishan

2 comments on “Naan Mahaan Alla (2010)

  1. Karthi (szül: Karthik Sivakumar) mindig olyan filmekben szerepel, amelyek elgondolkodtatnak. Ez is olyan. Az Aayirathil Oruvanban már írtam róla, ott is lenyűgözött, aztán láttam tőle a Paiyaát, ismét egy szép telugu film, tele varázslatos dialógokkal, és most ez is.
    A film csaknem fele kizárólag arról szól, hogy bemutatja Jeeva hétköznapi életét, miközben a háttérben egy teljesen más történet kezd kibontakozni. Ez a kábítószerről, a mocsokról, az erőszakról, a csonkításról szól. Némelyik részlet tényleg elborzasztó. És a film második fele semmi mást nem mutat fel, mint a pucér fájdalmat (akármilyen fiatal színész Karthi, nála sűrűbb fájdalmat és csendesebb őrjöngést még nem láttam, a Dheivam Illai című dal elhangzásakor tisztán lehet látni), és a kegyetlen valóságot.
    És a befejezés semmiképpen sem lehet egy olyan “boldogan éltek, míg meg nem haltak” jelenet. A temetés után már semmiképpen sem lehetett ilyet mutatni. Talán néhány év múlva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük