Parineeta (2005)

Adva van két család, akik két szomszédos palotában laknak. A Roy család újgazdag státusszal, üzletemberi minősítéssel, és kemény üzletpolitikával érte el a gazdagságnak ezt a fokát, a Tatya család régi és lecsúszóban lévő nemesi família, aki elmúlt dicsőségük romjain élnek. Gyermekeiket azonban ez a legkevésbé sem érdekli, együtt játszanak és nőnek fel. De a legszorosabb kapcsolat Shekhar Roy (Saif Ali Khan) és Lolita Tatya (Vidya Balan) között alakul ki, már gyermekként is szinte úgy viselkednek egymással, mint hosszú évek óta együtt élő férj és feleség (anélkül, hogy tudatában lennének ennek). Fiatalként viszont rá kell jönniük, hogy az élet nem is annyira szép, mint ahogy álomvilágukban elképzelték.

Alternatív magyar cím: A férjes asszony 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Pradeep Sarkar

  • Írta: Vidhu Vinod Chopra, Saratchandra Chatterjee

  • Szereplők: Saif Ali Khan, Vidya Balan, Sanjay Dutt, Dia Mirza, Raima Sen, Sabyasachi Chakraborty, Ninad Kamat, Achyut Potdar, Rekha, Surinder Kaur, Kumkum Bhattacharya, Supriya Shukla, Smita Malhotra, Rajesh Sharma, Howard Rosemeyer

2 comments on “Parineeta (2005)

  1. A minősítő jelző itt abszolút megállja a helyét, romantikus dráma. Méghozzá a jobbak közül. Nagyon jól megcsinálták a filmet, nincs benne semmi csöpögős, vagy giccses, inkább lassan, szépen építkezik, és fokozatosan bontja ki a tragédiát.

    Vidya Balan bemutatkozó filmje ez, és hozott neki akkora sikert, hogy a későbbiekben meg tudta mutatni színészi tehetségét. A filmet elnézve, itt még nem volt annyira nehéz dolga (ha összevetem a Bhool Bhulaiyaaval vagy a Kahanival), ennek ellenére nagyon tisztességes játékot produkált.
    Folytatva a fenti szinopszist, a Roy család feje kapzsiságában egyszerűen tönkreteszi a Tatya famíliát, hogy hozzájuthasson a palotájukhoz, amelyből szállodát akar kreálni.
    Erről persze Shekhar mit sem sejt, Lolita viszont felfog az egészből annyit, hogy valamilyen módon segítenie kell a családján, ha meg akarja menteni az örökségét. Ekkor tűnik fel a színen Girish Sharma (Sanjay Dutt), aki nincstelen szerelőből lett az egyik leggazdagabb indiai, és most hazajött, mert magányos, házasodna. Első látásra beleszeret Lolitába, nem tudva, hogy a lány szíve foglalt. A jólelkű mágnás azonnal a segítségére siet a családnak, és sikerül megakadályoznia a palota elkótyavetyélését, majd feleségül kéri Lolitát. A házassággal viszont van egy kis gond.
    Mikor a lánykérés híre Shekhar fülébe jut, a gyűlölet olyan foka vesz erőt rajta, olyan erősen taszítja el magától a lányt, hogy úgy éreztem, ezt már semmi módon nem lehet megbocsátani.

    Aki a katarzist feloldja, az nem más, mint Girish Sharma, ő az, aki minden bajra talál megoldást, minden sebet begyógyít, és minden szív fájdalmát eltünteti.

    Szép, fájdalmas film (nem az elején, hanem a közepétől), a legérdekesebb jelenet pedig Rekha item-songja, aki mint valami francia dizőz, egy sanzon-szerű dalt ad elő.

    Csillagos ötös.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük