Paheli (2005)

A szépséges fiatal lányt, Lachchit férjhez adják egy gazdag kereskedő fiához, nagy csalódására azonban a férj a nászéjszakát könyveléssel tölti és másnap apja parancsára útra kel, hogy új üzletet alapítson egy másik városban és öt évig haza se térjen. Eljön azonban helyette férje alakját öltve egy szellem, aki az úton megleste a fiatalasszonyt és egyből beleszeretett. Lachchi komoly dilemmával szembesül: ő az egyetlen, aki tudja, hogy az illető nem a férje, ám a szellem a valódi férjjel ellentétben kedves, szellemes, törődő és imádja „asszonyát”.
A népmesei hangulatú kedves szerelmi történet érdekessége a rádzsasztháni közeg: a jellegzetes épületek, a különleges ruhák, a helyi szokások, a kietlen sivatag és a helyi kuriózumnak számító bábok mind részét képezik film különleges képi világának.

Alternatív magyar cím: Rejtvény 

 megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Amol Palekar

  • Írta: Vijayadan Detha

  • Szereplők: Shah Rukh Khan, Anupam Kher, Rani Mukerji, Amitabh Bachchan, Naseeruddin Shah, Sunil Shetty, Juhi Chawla, Dilip Prabhavalkar, Nina Kulkarni, Padma Rani, Sharvari Jamenis, Aditi Govitrikar, Advait Trivedi, Palak Jain, Ratna Pathak

3 comments on “Paheli (2005)

  1. Tegnap esti programom volt : PAHELI.
    Nem is kell mondanom, hogy elsősorban SRK miatt néztem, – ismét egy film, amiben kettős szerepet játszik 🙂 – de végül is jól szórakoztam, zene, tánc, dupla SRK, ez való nekem 🙂
    Rani Mukerji -t is kedvelem, érdekes a szóban kissé reszelős hangja, és mégis milyen magasságokban tud énekelni 🙂 – több közös filmje van SRK-val!!
    Le is töltöttem a filmet, naná 🙂
    Igazi keleti mese, „ezeregyéjszakás”: szellem, szerelem, ármánykodás, ostobaság, fukarság, gyermekáldás, népi bölcsesség…

  2. Nagyon szellemes film volt, és én végig a csiklandós szellemnek szurkoltam. És közben a gyönyörűszép Tanishq ékszerekben merültem el, legutóbb a Jodhaa Akbarban borítottak be mindent a csodáikkal. És tátva maradt a szám a térdein táncoló asszonytól, nekem tuti elkoptak volna a porcaim ettől az attrakciótól. A színpompás szárik, a fenséges udvarház, a csacsogó asszonynép, mind-mind egy mesebeli hangulatot teremtett meg, könnyen elképzelhető, hogy ilyen volt az Ezeregyéjszaka is.
    Külön örültem a rengeteg ismerős mellékszereplőnek: Anupam Kher, Juhi Chawla, Rajpal Yadav, Sunil Shetty és Amitabh Bachchan. A két narrátor szellemet pedig egy házaspár, Naseeruddin Shah és felesége Ratna Pathak Shah szinkronizálta, újabb jó pont. De persze a leginkább az ovációt Shah Rukh Khan és Rani Mukerji érdemlik meg, mert hozzáadtak valami pluszt is ehhez az ősrégi meséhez. A személyes varázsukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük