Queen – Királynő (2014)

Rani egyszerű indiai lány, aki türelmetlenül várja élete legboldogabb napját, az esküvőjét. A vőlegénye azonban faképnél hagyja az esküvő előtt, így Rani több nap sírás után úgy dönt, egyedül megy el a nászútra Párizsba. Az utazás során kénytelen egyedül boldogulni, különös kalandokba keveredik és barátokra is szert tesz.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vikas Bahl

  • Írta: Vikas Bahl, Chaitally Parmar

  • Szereplők: Kangana Ranaut, Rajkummar Rao, Lisa Haydon, Mish Boyko, Jeffrey Chee Eng Ho, Marco Canadea, Sabeeka Imam, Shailendra Bholasingh, Chinmay Chandraunshuh, Rik Hoveling, Tamara Hoveling, Guithob Joseph, Benjamin Korver, Melanie Rebergen, Bob Smith

2 comments on “Queen – Királynő (2014)

  1. Ááááá, ezt a filmet rengetegszer meg fogom még nézni. Feldobta a napomat! A zenék isteniek! A sztori meg történhetne bárkivel, annyira nemzetközi; a hazájában másodrendű, szinte szolgai elnyomásban nevelkedő lány, aki szó nélkül engedelmeskedik mindenkinek, hirtelen egy ismeretlen közegben találja magát, egyedül.

    Az imdb-n közel 15ezer szavazat után 8,8 %-on áll! Nem semmi!
    A történet: mi történik egy teljesen hétköznapi, kicsit naiv, indiai lánnyal (Kangana Ranaut), ha az esküvő előtt két nappal közli vele a vőlegény (Rajkummar Rao), hogy meggondolta magát. Álmai, élete romokban, és elkeseredettségében a maradék álmát mentve, elutazik kedvenc városába, Párizsba. Egyedül. Franciául nem tud, és a gyönyörök városában ártatlanul, és élettapasztalat nélkül hamar elveszik. De mégsem. Mert hamar barátokra talál, Párizsban is és Amszterdamban is. És ezek a barátok gyökerestül megváltoztatják a hozzáállását a dolgokhoz. Még mindig naiv, de már kerek szemmel néz meg mindent, nem fordul el. Még mindig tapasztalatlan, de már befogadó. És nem is tudja, de saját identitását találja meg, önazonosságát, amely sosem lett volna, ha férjhez megy, bezárja magát az elefántcsonttoronyba, és a szappanoperák, szépségszalonok és női pletykapartik háromszögében savanyodna meg. De így szert tesz egy spanyol-francia-indiai barátnőre (Lisa Haydon), egy feketebőrű francia (Guithob Joseph), egy japán (Jeffrey Chee Eng Ho) és egy orosz (Mish Boyko) barátra, és egy olasz udvarlóra (Marco Canadea). Nem semmi, ilyen rövid idő alatt. Amszterdamban még a vörös lámpás negyedbe is eljut, egy ott dolgozó lány (Sabeeka Imam) miatt, és végignéz egy rúdtáncműsort is (nagy lépés ez neki, aki eddig szigorúan zárt ruhákat hordott, és még a vőlegénye sem csókolta meg soha).
    Kangana Ranautnál jobbat nem találtak volna erre a szerepre. A színésznő olyan, mint egy kaméleon. Volt már kábítószerroncs szupermodell (Fashion), elhagyott gengsztermenyasszony (Kites, szóval a szerep nem új, csak teljesen más), szívbeteg filmsztár, aki egy Don szeretője (Once Upon a Time in Mumbaai), hidegfejű gyilkossági nyomozó (Game), alakváltó mutáns (Krrish 3) és még sok minden.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük