Qayamat: City Under Threat (2003)

Akram Sheikh (Sunil Shetty) CBI tiszt háborúba keveredik egy pakisztáni hátterű fegyverkereskedővel.

Alternatív magyar cím: Apokalipszis: Fenyegetés a föld alatt 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Harry Baweja

 • Írta: Suparn Verma, Pathik Vats

 • Szereplők: Ajay Devgn, Sunil Shetty, Sanjay Kapoor, Arbaaz Khan, Chunky Pandey, Ayub Khan, Isha Koppikar, Riya Sen, Neha Dhupia, Nitin Arora, Ashok Beniwal, Amit Bhalla, Deepak Bhatia, Aashish Chaudhary, Deep Dhillon

2 comments on “Qayamat: City Under Threat (2003)

 1. Hát izé, hogy is kezdjem *fej vakar*. Mint a filmből kiderül, a Qayamat jelentése: Apokalipszis, és ez a film tényleg felért azzal. A végén már ott tartottam, hogy keresek magamnak egy kötelet.
  Bűnrossz lett a film, minden tekintetben.
  Amit láthattunk, az az 1996-os The Rock (A szikla) című film feldolgozása, méghozzá a rosszabbik fajtája. Ha ezt láttam volna előbb, sose nézem meg az eredetit. De hál’istennek nem így történt.
  Ajay Devgnnak biztosan nagy volt a kísértés, hogy Sean Connery helyébe léphet, de az ikonikus alakítás helyett egy elfuserált Charles Bronson-utánzat lett belőle (értsd: meg se nyikkan, csak sötéten néz a szemöldöke alól). Ahogy belegondolok a 2000-es évek elején sokkal pocsékabbul nézett ki, mint mostanában, táskás szemek, és idétlen hajviselet. Tíz évvel később a Singhamban bezzeg istenien festett.
  Teljesen kiherélték az eredeti filmet, csak jeleneteket hagytak meg belőle, az eredeti sztori szerinti indítékot dobták a levesbe, és helyette csináltak belőle India-Pakisztán konfliktust és terroristákat. A póruljárt Michael Biehn szerepét persze kibővítették, Sunil Shettynek sokkal több szerep jutott a kommandó parancsnokaként, de bár ne tették volna. A pali sose tudott játszani, a kamera előtt merev, nincs eszköztára, nincs arcmimikája, az elhalálozása meg olyan hosszúra sikeredett, hogy nekem az olasz operák jutottak az eszembe (tenort leszúrják és hosszan énekel = kommandós parancsnokot többször hasbaszúrják majd szitává lövik, de elintéz még jónéhány rosszfickót mielőtt hosszasan ecsetelné, hogy ő milyen hazafi, és megy a szívszerelméhez. Először itt kezdtem az öngyilkosság gondolatával foglalkozni).
  Talán van aki emlékszik Tom Cruise legendás mutatványára a Mission Impossible-ben, amikor leereszkedik a szigorúan titkos komputerterembe, no ilyen jelenet itt is volt, de persze elintézték 2 percben. Az amcsik még a fokozás művészetét is sokkal jobban csinálják. A terrorista rosszfiúk persze nemcsak attól rosszak, hogy muszlim testvérpár, hanem a barátnőjük is közös, de az édeshármas (Isha Koppikar, Sanjay Kapoor és Arbaaz Khan) együtt nem tett ki egy valamire való alakítást. Mondjuk nem is számítottam tőlük ilyesmire. Amikor legyilkolják a fegyverkereskedőt és idétlenül vihorásznak felette, az minden, csak nem félelmetes, úgyhogy több szót ne is vesztegessünk rájuk.
  Legelkeserítőbb viszont a Nicolas Cage szerepét átvevő Aashish Chaudhary bemutatkozása volt, elkeserítően idétlen figurát varázsoltak a Beatles-bolond tudósból. Ez a fickó nem a házasságtól, hanem a kettyintéstől fél, és szomorúan láttam, hogy persze fél perc alatt megtanult terroristák ellen hadakozni, miután két órán keresztül csak siránkozás tellett tőle. Eh.
  És a dalok! Jaj, istenem, a dalok! A nyervogás az idegeimre ment, mert daloknak nem nevezném. Borzalmas volt!
  Azért valamit az imdb szavazótábora is tudhat, mert a The Rock 216 281(!) szavazat után 7,4 %-on áll, míg a Qayamat: City Under Threat 990 (!) szavazat után 4,6-on. És akkor szerintem még elnézőek voltak.
  A film részemről DELETE.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük