Pyare Mohan (2006)

Pyare (Fardeen Khan) vak, Mohan (Vivek Oberoi) pedig süket. Egy bombarobbanás következménye, de egészen jól elvannak a fogyatékosságukkal. A film viccesen mutatja be a hétköznapi életüket, és amúgy is tele van rengeteg fogyatékossal (törpe, dadogós, agyilag zokni stb.). Mindketten azért imádkoznak, hogy a másik megtalálja az igaz szerelmet. Ez elég hamar be is következik, amikor reggeli kocogás közben összefutnak Preetivel (Esha Deol) és Piyával (Amrita Rao), az énekes/táncos testvérpárral.

Alternatív magyar cím: Pyare és Mohan 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Indra Kumar, Kookie V. Gulati

  • Írta: Milap Zaveri, Tushar Hiranandani

  • Szereplők: Fardeen Khan, Vivek Oberoi, Esha Deol, Amrita Rao, Boman Irani, Firoz Irani, Adi Irani, Snehal Dabi, Sanjay Mishra, Gunjan, Shaleen Bhanot, Khurshed Lawyer, Pongsanart Vinsiri, Balvinder Singh Suri

2 comments on “Pyare Mohan (2006)

  1. Boman Irani fergeteges szólójával kezdődik a film, akinek Cyrano méretű orra lett a film kedvéért. Ráadásul eszméletlen jó szövegeket írtak neki. Pl. öccsének mondja: „Te olyan hülye vagy, hogyha egy versenyen egyedül indulsz, akkor is második leszel. ”
    Nem tudom ki látta a Vaklárma című Gene Wilder/Richard Pryor filmet, ez annak a reinkarnációja. Pyare (Fardeen Khan) vak, Mohan (Vivek Oberoi) pedig süket. És ezzel a hasonlóság ki is fulladt.
    Fantasztikus jelenet volt, amikor zenét csináltak a kezük ügyébe eső dolgokból (pohár, díszlet, mobiltelefon stb.) zseniális volt. Gondolom ez Anu Malik kreativitását dicséri.
    Igyekeztek kihasználni a két fogyatékosságból adódó viccfaktort, és ezt kedvesen, nem lekezelően tették. A két fiú ugyanis elég jól helytáll még akkor is, mikor a lányokat Bangkokban gyilkosság miatt letartóztatják, és nekik kell kiszabadítaniuk őket. Mikor kiderül, hogy valójában Don Tony (a bevezetőben már említett Boman Irani) akarja kinyírni a lányokat, a fiúk nem haboznak.
    Szerintem nagyon vicces film volt, nemcsak a vak-süket párosítás miatt, hanem Boman Irani is hozzátett egy-két nevetni való jelenetet.
    Tetszett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük