Phool Aur Kaante (1991)

Nageshwar alias “Don” (Amrish Puri) egy hatalmas alvilági birodalmat vezet. Nageshwar egyetlen fia Ajay (Ajay Devgn), aki teljesen tisztában van apja piszkos üzleteivel, emiatt hallani sem akar róla. Amikor Nageshwar kezdi észrevenni magán az öregedés jeleit, úgy gondolja hogy itt az idő arra, hogy a fia lépjen a helyébe és vegye át az alvilág irányítását. Azonban ez a döntése sok alvilági vezetőnek nem tetszik, és ennek eredményeként Nageshwar mellett dolgozó Raza Murad (Shankar Dhanraj) elrabolja Ajay kisfiát Gopalt. Ezzel akarja zsarolni a don-t, és csak akkor hajlandó visszaadni a gyermeket ha őt nevezi ki Nageshwar az utódjának, különben megöli a gyereket…

Alternatív magyar cím: Rózsák és tövisek 

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Sandesh Kohli

 • Írta: Iqbal Durrani 

 • Szereplők: Ajay Devgn, Madhoo, Arif Khan, Jagdeep, Aruna Irani, Satyendra Kapoor, Raza Murad, Amrish Puri, Anjana Mumtaz, Goga Kapoor, Iqbal Durrani, Suresh Chatwal, Brahmachari, Dan Dhanoa, Ghanshyam Rohera

2 comments on “Phool Aur Kaante (1991)

 1. Madhu alakítása a Zaalimban sokkal jobban tetszett. Ott valahogy sokkal talpraesettebb volt, nem mintha itt egy védtelen, gyámoltalan lánykát alakított volna.
  Azért az zavart a film közepe táján, hogy ötpercenként dalra fakadtak, sehogysem ment előre a cselekmény.
  Amrish Puri viszont igazán nagyszerűen alakította a Dont, bár már elég nagy gyakorlata van benne. De ezúttal egy nagyon összetett személyiséget kellett alakítania.
  Azonban amit a kéthónapos babával műveltek, az nagyon nem tetszett nekem.
  Ez a film volt Ajay Devgn első filmje. A kamaszos báj azért még rajta van, és kissé még tapasztalatlan, a koreográfus meg nem jött rá, hogy nem tud táncolni, de ennek ellenére rendben van az alakítása.
  A film miatt utánanéztem egy dolognak, a jelenlegi bollywoodi sztárvilág nagy része közel azonos időben lépett porondra (persze most hagyjuk az ifjú titánokat, az állócsillagokról van szó):
  Ajay Devgan (45) 1991-ben 22 évesen; Aamir Khan (49) 1988-ban 23 évesen; Salman Khan (49) 1988-ban 23 évesen; Saif Ali Khan (44) 1992-ben 22 évesen; Akshay Kumar (47) 1991-ben 24 évesen; Shah Rukh Khan (49) 1988-ban (tv-színészként) 23 évesen. A következő generáció várt 8-10 évet, merthogy még fel kellett nőniük, és akkor lépett színre (Arjun Rampal, John Abraham, Hrithik Roshan, Abhishek Bachchan és Vivek Oberoi.) Érdekes ez a ciklusosan változó sztárvilág.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük