Ramji Londonwaley (2005)

Ram (Madhavan) egy végtelenül egyszerű falusi szakács, aki imád, és tud is főzni, de alig járt iskolába, és nem lépett még ki soha a nagyvilágba. Mikor húgát férjhez adja, adódik számára egy lehetőség, amit kényszerből, de elvállal, Londonba kell mennie, egy ottani gazdag embernek főzni. Mire odaér, munkaadója elhalálozik, őt kirabolják, és egyből az ‘illegális bevándorló’ státuszban találja magát. De azért a szerencse sem hagyja el, viszont elég hamar abba a helyzetbe kerül, hogy gyorsan névházasságot kell kötnie egy brit állampolgárral, különben kitoloncolják.

Alternatív magyar cím: Zöld kártya 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sanjay Dayma

  • Írta: Vishal Bhardwaj, Pravin Mani

  • Szereplők: Madhavan, Samita Bangargi, Satish Shah, Akhilendra Mishra, Rajendranath Zutshi, Harsh Chhaya, Sunita, Aditya Sharma, Simon Holmes, Zareen Bhasin, Aditya Lakhia, Daya Shankar Pandey, Asmita Sharma, Shikha Shalu Varma, Abha Parmar

2 comments on “Ramji Londonwaley (2005)

  1. Valahol már leírtam, hogy nagyon szeretem R. Madhavant, valahogy megtalálják azok a szerepek, amitől bűbájosan szeretnivaló lesz. Vagy már alapból az, és nincs olyan szerep, ami ronthatna rajta.
    A film nagyon hasonlít a “Zöld kártya” című amerikai filmre, a teljesen idegen férj és feleség természetesen egymás idegeire mennek, és nem könnyítik meg a másik dolgát.
    Úgyhogy a viccfaktor innentől kezdve már adott. A többit nem mesélem el, nem is a sztori a lényeg, hanem Madhavan. Miatta érdemes megnézni és újra nézni a filmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük