Ra.One (2011)

Az ügyefogyott Shekhar egy londoni játékfejlesztő cég programozója. Tizenéves fia szégyelli barátai előtt a kétbalkezes férfit, de Prateek hiába veszi semmibe apját, az rajongásig szereti. A kedvéért megalkotja minden idők leglátványosabb és legtökéletesebb számítógépes játékát, ám túl jó munkát végez – a játék gonosz karaktere, Ra.One kilép a valós világba. Amikor Ra.One a fiút veszi üldözőbe, a legyőzhetetlen és kegyetlen géppel csak egy hozzá hasonló szuperhős veheti fel a versenyt.

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Anubhav Sinha

 • Írta: David Benullo, Shah Rukh Khan

 • Szereplők: Arjun Rampal, Shah Rukh Khan, Kareena Kapoor, Shahana Goswami, Priyanka Chopra, Satish Shah, Armaan Verma, Dalip Tahil, Suresh Menon, Sanjay Dutt, Rajinikanth, Joe Egan, Ben Hawkey, Alex Moore, Mark Barrows

2 comments on “Ra.One (2011)

 1. A Krrish után elkészült a másik nagyszabású sci-fi Indiában (hacsak nem számítjuk a Loves Story 2050-et is ide, de az csúfosan megbukott) és nem hozott szégyent az elődjére. Persze további 5 év fórja is volt, hiszen ezalatt tovább tökéletesedett a bollywoodi filmgyártás, trükkfelvételek szempontjából pedig olyan húzásokra képesek már, ami nemegy hollywoodi filmstúdió büszkesége is lehetne.
  A sztorira sem lehet panasz, néhol ugyan sántít, és van ahol felrúgja a logika szabályait, de kicsire nem adunk, könnyedén át lehet siklani ezeken az apróságokon.
  Shah Rukh Khan megint kettős szerepben, és ezúttal tényleg hozza a formát, nekem sokkal inkább bejött, mint a Rab Ne Bana Di Jodiban. Itt Shekhar Subramaniamként tényleg abszolút idétlen tamil játékprogramozó, rettenetes frizurával és kibírhatatlan humorérzékkel, fia Prateek (Armaan Verma szuper!) nem is igazán tud vele szót érteni, és néha kifejezetten szégyelli az apját, ellenben felesége Sonia (Kareena Kapoor hál istennek megtalálta a neki igazán testhezálló szerepet) hasonló személyiség, kinek minden vágya, hogy disszertációjában a lehető legjobban kifejtse a nők káromkodáshoz való jogát.
  Shekhar hogy közelebb kerüljön fiához, annak kedvéért alkot egy szupergonosz hőst, amely sajnos elszabadul.
  A jó ellenfél (G.One) viszont róla lett megmintázva, és itt már Shah Rukh Khan a hős szerepében pózolhat, kékre varázsolták a szemét (nem tudtam felfedezni a kontaktlencse kontúrját), arcbőre sima, izmai kidolgozottak, most vagy rengeteget edzett és használt némi botoxot, vagy ennyire jók a filmretusálók.
  Kareena Kapoor smink nélkül, kisírt szemmel ismét a pőre színészi játékra koncentrálhat, és ismét nagyszerű, a betoldott vicces jelenetek meg igazán nagyot ütnek (pl. a reptér átvilágító kapuján hogyan kellene egy robotot átcsempészni?, a megoldás zseniális, és falrengetően vicces!).
  Üdítő, hogy több cameo is felbukkan, rögtön a film elején Priyanka Chopra (kiszabadítandó hősnőként) és Sanjay Dutt (a gonosz ellenfélként, aki a végén mégis a vicces hisztizésével alakít maradandót), majd később maga Szupersztár Rajinikanth jelenik meg (Endhiran/Robo) aki természetesen Chittit alakítja, és farkasszemüveget néz G.One-nal.
  Egy valami nagyon érdekes. A címszereplő Ra.One (szójáték, a hindi mitológiában Ravan nevét “angolosították”) Arjun Rampal nem szerepel az imdb stáblistáján, amit enyhén szólva is furcsállok, színészként ugyanis nagyon jól tud negatív szerepeket is alakítani (Om Shanti Om), itt meg ráadásul borzongatóan jól néz ki kopaszon, tetovált fejjel.

  A zene elképesztően jól sikerült, a vidámabb dalok fülbemászóak Criminal és Chammak Challo, a főcímzene: Raftaarein leginkább a stáblista végén igazán ütős, de amitől igazán libabőrös lettem, és tényleg sírás kerülget tőle az Nandini Shrikar csodálatos előadásában a Bhare Naina.

  Szerintem ez egy egy olyan film, amelyben mindenki megtalálja az őt érdeklő élményt, és persze ezek után tényleg kíváncsi vagyok, hogy a Krrish 3 túl tudja-e szárnyalni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük