Rang De Basanti – Ifjú lázadók (2006)

Egy fiatal angol filmrendezőnő nagyapja naplófeljegyzései alapján filmet akar forgatni az indiai függetlenségi mozgalom öt aktivistájáról. A szerepekre öt delhi egyetemista fiatalt kér fel, akik egyre jobban azonosulnak a filmbéli ifjú lázadókkal, és amikor egy barátjuk az állami korrupciónak köszönhetően meghal repülőgép-balesetben, a valóságban is cselekvésre szánják el magukat.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Rakeysh Omprakash Mehra

  • Írta: Kamlesh Pandey, Rakeysh Omprakash Mehra

  • Szereplők: Aamir Khan, Siddharth, Sharman Joshi, Kunal Kapoor, Atul Kulkarni, Alice Patten, Soha Ali Khan, Steven Mackintosh, Madhavan, Waheeda Rehman, Anupam Kher, Kiron Kher, Om Puri, Lekh Tandon, Cyrus Sahukar

2 comments on “Rang De Basanti – Ifjú lázadók (2006)

  1. Hát mit is írjak a filmmel kapcsolatban. Azt, hogy látni kell! Aamir Khan még sose csinált rossz filmet, nem adja a nevét tucat-termékekhez, gondosan megválogatja a szerepeit, és mindig meghökkenti a rajongóit. Ez a film is olyan, ami az indiai társadalmi igazságtalanságokról éppúgy szól, mint a korrupcióról, a fraternizálásról és a kenőpénzekről, az indiai fiatalok fásultságáról és beletörődéséről; és mégis szól erről a csodálatos, sokszínű országról, a meleg emberszeretetről, arról, hogy muszlim és hindu igenis tud egymás mellett, vagy akár egymásért élni.

    Bekerült a top 10-es listámba ez is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük