Shakti: The Power (2002)

Kanadában az indiai származású Nandini (Karisma Kapoor) és Shekhar (Sanjay Kapoor) harmonikus családi életet élnek, és egy kisfiú boldog szülei. Míg Nandini rokonsága Kanadában él, addig Shekharnak semmilyen rokona nincs a közelében. Egy nap rossz híreket hallanak Indiáról, így Shekhar rövid idő alatt eldönti, hogy hazautazik, mert attól fél, hogy a szülei talán már nem is élnek. Nandini nagyon megdöbben, hiszen a férje sosem említette, hogy családja van, de ennek ellenére mégis a férjével tart. Amikor megérkeznek Indiába, a fiatal pár hamarosan rájön, hogy egy erőszakos, véres háborúba csöppentek bele, amely két család között dúl.

Alternatív magyar cím: Az erő 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Krishna Vamshi

  • Írta: Krishna Vamshi, Kamal Pandey

  • Szereplők: Karisma Kapoor, Nana Patekar, Sanjay Kapoor, Jai Gidwani, Shah Rukh Khan, Deepti Naval, Vijay Raaz, Tiku Talsania, Jaspal Bhatti, Divya Dutta, Chandrakant Gokhale, Chris Ippolito, Prabhudheva, Prakash Raj

2 comments on “Shakti: The Power (2002)

  1. Csak két filmjét láttam az idősebbik Kapoor lánynak, Karismának, de azokban nagyszerűt alakított (Fiza, Dil To Pagal Hai) egy évvel e film bemutatója után vissza is vonult, most kezd ismét szerepeket vállalni.

    Hagyományos maszalá film, amelyben hihetetlen szélsőségeket tapasztalhatunk meg. Kanada gazdagságát és Észak-India nyomorát, szerető családot és elnyomó családfőt, egyenlőséget, toleranciát és kasztrendszerrel súlyosbított törzsi belháborúkat.
    Karisma Kapoor mellett meg kell említenem Nana Patekar alakítását is (őt sem sok filmben láttam: Bluffmaster!, Raajneeti), de ebben a filmben annyira szuggesztíven hozta az írástudatlan kiskirály figuráját, aki a saját szemétdombján (400 falu, 40.000 ember) élet-halál uraként dönt mindenről, és a döntéseit mindig az évszázados íratlan törvények és hagyományok határozzák meg, hogy egészen megfogott. Nem tudtam hogy gyűlöljem-e tiszta szívből, vagy fejet hajtsak a színészi alakítása előtt.

    Shah Rukh Khan vendégszereplése a kisstílű bűnöző szerepében pedig egyszerre volt vicces és tragikus. Nem szerepelt sokat, de akkor minden egyes lépését élvezettel figyeltem, mert igazán komolyan vette minden mondatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük