Shaandaar (2015)

Alia egy árva, akit Bipin hazavisz az árvaházból a meglévő kislánya mellé. A kislány inszomniás, nem tud aludni, ezért Bipin mindig álmokat rajzol a papírra, hogy egyszer a kislány, ha el tud aludni, akkor megálmodja azokat az álmokat. Alia és Esha együtt nőnek fel. Eshának épp egy fejedelmi esküvőt szervez JJ , amikor Aliával találkozik. Egyből beleszeret a lányba. De az apja nagyon is vigyáz a lányára. JJ elhatározza, hogy felhívja magára Alia figyelmét, de Bipin, Alia apja, mindenütt ott van. JJ nem adja fel, tiszta szívvel, és sok kedvességgel próbálja megnyerni Aliát és az egész rokonságot.

Alternatív magyar cím: Mesés 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Vikas Bahl

  • Írta: Vikas Bahl, Chaitally Parmar

  • Szereplők: Shahid Kapoor, Alia Bhatt, Pankaj Kapur, Sanjay Kapoor, Sushma Seth, Niki Walia, Sanah Kapoor, Vikas Verman, Karan Johar, Kumud Pant, Atul Sharma, Manoj Anand, Terry Dalloway, Shibani Dandekar, Taru Devani

2 comments on “Shaandaar (2015)

  1. A második közös filmje apának és fiának, és az első, amiben együtt szerepelnek. (A Mausamban Pankaj Kapur rendezte a fiát, Shahid Kapoort.) Egy romantikus vígjáték, és annak minden alapkövetelményének eleget is tesz. Persze a humoros jelenetek néha túllőnek a célon, mint például amikor elhalálozik a család nagyasszonya, és a holttestét kényszermegoldásból élőként szerepeltetik, de annyira nem volt morbid, hogy rossz érzéseim legyenek.
    Alapsztoriként a minden indiai romkomok örök receptjére épül a film, egy esküvőre készülődnek a teljes történet alatt. A két kőgazdag család (mindketten a csődhöz közel) kibérel egy angliai kastélyt, hogy ott ünnepeljék meg a nászt, a szokásos egy hetes mindenféle rituáléval, hagyományos összejövetellel.
    A nyilvánvalóan érdekből köttetendő frigy azonban már az elején repedezésekkel indul, később jól össze is törik, de a tényleges két főszereplő, a menyasszony húga, és az esküvőszervező közötti románc története sem teljesen sima ügy. Alia Bhatt egy új oldaláról mutatkozik be, a család kívülállója szerepkörében (no, nem mint feketebárány, hanem, mint aki valahogyan nem passzol bele, de igyekszik jó képet vágni hozzá). Shahid Kapoor pedig ízig-vérig szervezőzseni, aki balszerencséjére egy mókás lányba szeret bele, a történet során pedig kiderül, hogy ugyanaz a problémájuk, mindketten krónikus insomniában (álmatlanság) szenvednek.
    Mégis a leghálásabb szerepkör Pankaj Kapurnak jutott, a zseniálisan tutyimutyi apa szerepében, aki őrlődik egyrészt az anyja-felesége irányából érkező folyamatos gazdasági és társadalmi elnyomás, másrészt a leányai iránti feltétlen szeretet között, hihetetlenül összetett játékkal oldotta meg.
    Nagyon sok szereplő volt, sokukat nem tudtam megjegyezni, de egy jelenet nagyon megragadt bennem: amikor a túlsúlyos menyasszonynál elszakad a cérna, és fehérneműre vetkőzik a vőlegénye és a násznép előtt, hogy megmutassa teljes valóját, abban a pillanatban elfogadva saját magát, és fütyülve a társadalmi elvárásokra, végre önmagára találva és megerősödve. Nagyon erős jelenet volt, tízpontos!
    Kedvesen oldották meg a visszaemlékezéseket, rajzfilmszerűen, ami azért volt szívet melengető, mert nem kellett elrontott fiatalító maszkokat bámulnom.
    A rengeteg vígjátéki elemet felvonultató filmben volt egy, ami közben prüszköltem a nevetéstől, amikor a keddenként vegetáriánus família meglátva a rengeteg húst, végső kétségbeesésében gombára és sütire fanyalodik, nem tudva, hogy mindkettő erősen hallucinogén, és a népes ármádia ennek következtében meglepő dolgokra ragadtatja magát. Az a jelenet, áááá! :DDDD
    A dalok, táncok nagyon jók voltak, egy-kettő a fülemben is maradt. Megjegyzem: egy se volt feliratozva, amitől azért már egy kicsit el vagyok szokva.
    Aranyos, szívmelengető film.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük