Sarkar Raj (2008)

Anita Rajan (Aishwarya Rai Bachchan) egy londoni székhelyű, nemzetközi erőműépítő cég vezérigazgatója apjával Mike Rajannal (Victor Banerjee) és tanácsadójával Hassan Qazival, arról az ambiciózus javaslatról tárgyal, hogy hozzanak létre egy több millió dolláros erőműt Maharashtra állam vidéki területein Indiában. Qazi szerint egy ekkora projekt miatt számítaniuk politikai bonyodalmakra. Amikor Anita kéri tőle a megoldást, Qazi kimondja, hogy az egyetlen, aki segíthet nekik Subhash Nagre (Amitabh Bachchan), akit úgy ír le, mint népszerű és befolyásos politikai vezetőt bűnözői köntösben. Az ebből eredő társadalmi-politikai dráma képezi a középpontjában a történetnek.

Alternatív magyar cím: A hűbérúr hatalma 

Első rész: Sarkar (2005)

Harmadik rész: Sarkar 3 (2017)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Ram Gopal Varma

 • Írta: Prashant Pandey

 • Szereplők: Amitabh Bachchan, Abhishek Bachchan, Aishwarya Rai Bachchan, Ravi Kale, Govind Namdeo, Victor Banerjee, Dilip Prabhavalkar, Rajesh Shringarpore, Supriya Pathak, Tanisha, Upendra Limaye, Javed Ansari, Kay Kay Menon, Sumeet Nijhawan, Shishir Sharma

3 comments on “Sarkar Raj (2008)

 1. A film nézése közben komolyan hiányérzetem volt, csak azt nem tudtam, hogy mi. Aztán rájöttem (miután belenéztem az imdb-be). Előbb a 2005-ös Sarkar című filmet kellett volna megnéznem (ami akkor még nem volt meg), mert olyan sok utalás van ebben a filmben, hogy talán fontos lenne. Leginkább a történések szempontjából.
  Amúgy önmagában is teljes a film, és a sztori egyedül is megállja a helyét, főleg ha belegondolunk, hogy ugyanolyan szövevényes kapcsolati hálóról szól, mint az amerikai Keresztapa-sorozat.
  Amitabh Bachchan (Sarkar Raj) mint indiai Don Corleone egyszerűen tökéletes erre a szerepre. Ha semmi mást nem csinálna, csak ilyen szerepeket játszana (amit persze nem tesz), akkor is Bollywood első számú atyaúristene lenne (márcsak koránál fogva is).
  Abhishek Bachchan méltó arra, hogy fiaként a nyomdokaiba lépjen (a filmen is meg a valóságban is), átvette Al Pacino szerepkörét, és nagyon meggyőző benne.
  A harmadik Bachchan (Abhishek neje) Aishwarya Rai játéka tökéletesen kiegészíti a két férfi kettősét, és semmiben sem marad el tőlük.

 2. Nekem már az atyaűristenem, oltári jóképű, színészete fenomenális, imádom a pasit :))) ebben látom egyetértünk….ááá álmodik a nyomor:))de a zsánerem…tutiiii

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük