Spy – A kém (2015)

A neve Susan. Susan Cooper (Melissa McCarthy). A CIA elemzője, és az egyik legjobb a szakmában. Miután partnere (Jude Law) és az ügynökség legjobb ügynöke (Jason Statham) lebukik, ő az egyetlen, akit éppen bevetésre lehetne küldeni: életében először, a terepen kell kipróbálnia magát. Hát belép egy világba, amit eddig messziről csodált és irigyelt. Elegánsnak éppen nem mondható, de nagy a szája és kemény az ökle. A világ első igazi női titkos ügynöke bevetésre indul.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Paul Feig

  • Írta: Paul Feig

  • Szereplők: Jude Law, Raad Rawi, Melissa McCarthy, Jessica Chaffin, Miranda Hart, Sam Richardson, Katie Dippold, Jaime Pacheco, Romain Apelbaum, Rose Byrne, Richard Brake, Steve Bannos, Morena Baccarin, Carlos Ponce, Jason Statham, Nargis Fakhri

3 comments on “Spy – A kém (2015)

  1. Végre Budapest nem valamelyik európai nagyvárost helyettesíti, hanem saját jogán szerepel egy eléggé nagy költségvetésű amerikai filmben. Bár az unalomig ismert helyszínek itt is feltűnnek (Hősök tere, Operaház), azért le a kalappal a rendező előtt, hogy sikerült egészen emlékezetes helyszíneket is találnia, amelyek tényleg felkeltették az érdeklődésemet, mint például a Kelenföldi Hőerőmű százéves art-deco vezénylőterme, az üvegmennyezetével és a sci-fibe illő ellipszis alakú kapcsolófalával. Utána is néztem, hogy az épület 2005-ben nyugdíjba ment, azóta lassan az enyészeté lesz, de szerveznek oda látogatásokat, amikor be lehet járni a helyet. Azt hiszem egyre elmegyek én is. Érdekesnek tűnik.
    Melissa McCarthy élvonalbeli komikaként ebben a filmben szerencsére visszavett az altesti poénokból (bár egy-kettő azért akadt), és a kényszeres szövegelésével, kémfilmbe abszolút nem illő megjelenésével hozza a viccfaktort. Mivel a film elején a két alkalmas titkosügynök kiírja magát (Jude Law elhalálozik, Jason Statham pedig felmond) kínos, de az egyetlen szóba jöhető kém a túlsúlyos Melissa, aki meglepően hatékony lesz az akció során. Rengeteg olyan jelenet van, amikor tényleg nevetésre ingereltek, pedig nem tartozom a bárgyú amcsi humor kedvelői közé.
    Viszont Nargis Fakhri jeleneteiért mindenképpen megéri megnézni annak is, aki inkább a tiszta akciófilmeket komálja, mert a csaj olyat művel egy húsvágó bárddal, hogy szám eltátottam közben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük