Special 26 – A 26-os különleges osztag (2013)

Kereshető cím még: Special Chabbis

Ajay Singh rafinált tolvaj, aki társaival titkosrendőrnek vagy adóellenőrnek kiadva magát hatalmas összeget emel el egy-egy „házkutatás” során olyan politikusoktól vagy üzletemberektől, akik inkább nem jelentik az ügyet a rendőrségen, mert maguknak is bőven van takargatnivalójuk. Azonban a nyomukba ered Waseem Khan nyomozó, akiben Ajay méltó ellenfelére talál, és elkezdődik kettejük izgalmas macska-egér-játéka. A valós történeten alapuló izgalmas forgatókönyv számtalan meglepő fordulatot tartalmaz, újszerű történetvezetése és érdekes karakterei egyaránt kivívták a kritikusok és a nagyközönség elismerését.

Tamil feldolgozás: Thaanaa Serndha Koottam (2018)

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Neeraj Pandey

 • Írta: Neeraj Pandey

 • Szereplők: Akshay Kumar, Kajal Agarwal, Anupam Kher, Jimmy Shergill, Manoj Bajpayee, Divya Dutta, Kishore Kadam, Rajesh Sharma, Deep Raj Rana, Vipin Sharma, Sukhwinder Chahal, Abha Parmar, Ritik Dhawan, Mukesh Bhatt, Ujjwal Chopra

2 comments on “Special 26 – A 26-os különleges osztag (2013)

 1. Itt is van a másik igaz sztori, és ez valami frenetikus! Itt sem tudtam eldönteni, hogy mennyi a valóságalap, és mit változtattak az eredeti sztorin, de akkor is kolosszális ötlet!

  Négy ember, akik India négy különböző államában élik hétköznapi életüket esetenként találkoznak, hol egy repülőtéren, hol másutt, és elindulnak teljesíteni a feladatukat. Ők a Spec.26-os alakulat, a CBI (Central Bureau of Investigation / Központi Nyomozó Iroda) adókommandója, akiknek az a feladata, hogy megtalálják a piszkos pénzt, legyen az akár egy miniszter rezidenciáján, vagy egy ékszerüzletben. Okosak, precízek, minden kis zugot és elképesztő helyet átkutatnak, irdatlan mennyiségű igazolatlan pénzt, kötvényeket és ékszert foglalnak le, akkurátusan lepecsételt vasládába zárják, és komótosan felveszik a jegyzőkönyvet. Nem mellesleg pedig bűnözők. Zseniális!
  A 80-as évek Indiájában évekig cikkeztek róluk a lapok, több mint 50 rajtaütés írható a számlájukra, és a legtöbb esetben pont azért nem történt feljelentés, mert a kiraboltaknak vaj volt a fülük mögött 🙂

  A vezetőjük (Akshay Kumar) okos, hidegvérű, pillanatok alatt dönt, de ha kell hosszú hónapokig dolgozik briliáns tervein. Legközelebbi munkatársa P. K. Sharma (Anupam Kher) tv híján nyolc gyerekkel vigasztalódik, és évek óta szajkózza, hogy abba kéne hagyni.
  Priya Chavan (Kajal Agarwal) tudja mi Akshay valódi foglalkozása, aggódik, és próbál nem gondolni saját elrendezett házasságára.
  A valódi CBI tiszt Wasim Khan (Manoj Bajpayee ismét szuper alakítás!) pedig minden tudásával azon van, hogy az ál-CBI csoportot lekapcsolja, mert lassan már rajtuk nevet egész India. Ehhez segítséget kap a felültetett rendőr Ranvir Singh (Jimmy Shergill) személyében, akit felfüggesztettek állásából, mivel gyanútlanul segédkezett a Spec.26. legutóbbi akciójánál. Hát honnan tudhatta volna, hogy nem a valódi CBI kér tőle rendőri fedezetet? Eléggé motivált abban, hogy éjjel-nappal a nyomozó irodájában dekkoljon, és kutassa az aktákat. Végül szerencsével járnak, és még idejében fülest kapnak a csoport utolsó és legnagyobb akciójáról, annak előkészületi fázisában. Indulhat a fedett munka.

  Már a felvezetés se kutya, egy államminiszter rezidenciáján konvojban megjelennek, lefüggönyözött autó, rendőrségi dzsip, komoran felmutatott igazolványok, és módszeresen feltúrt szobák. Megtalált pénz a könyvek mögött kialakított helyen, Krishna oltárának aljában, az álmennyezet fölött, az autó kárpitja alatt stb. Két ujjal gépelt jegyzőkönyv, pecsét, és aláírás. Majd két pofon a miniszternek, aki elköveti azt a hibát, hogy megvesztegetné a nyomozó urakat.
  Én meg hangosan nevettem.

  Az egész film úgy jó, ahogy van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük