Shirin Farhad Ki Toh Nikal Padi (2012)

Farhad Pastakiának (Boman Irani) álom munkája van, egy fehérnemű boltban melltartókat és bugyikat árul. Viszont 45 évesen még mindig agglegény, aki erőszakos anyjával és derűsen egykedvű nagyanyjával él. De nem hagy fel a próbálkozással, bár kétségbe ejti, hogy anyja folyton nőket mutat be neki, sőt kínos parszi házasságközvetítőkkel konzultál. Egy unalmas nap közepén találkozik álmai asszonyával, Shirin Fugawalával (Farah Khan), aki az eső elől szaladt be a boltba. Nem is sejti, hogy Shirin azonos azzal a hivatalnokkal, aki anyja illegális víztartályát lebontatta, és emiatt a házisárkány azóta is tüzet okád minden közhivatalt viselő személyre.

Alternatív magyar cím: Shirin és Farhad megcsinálták 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Bela Segal

  • Írta: Sanjay Leela Bhansali, Vibhu Puri 

  • Szereplők: Farah Khan, Boman Irani, Kavin Dave, Shammi, Kurush Deboo, Daisy Irani, Dinyar Contractor, Nauheed Cyrusi, Mahabanoo Mody-Kotwal

2 comments on “Shirin Farhad Ki Toh Nikal Padi (2012)

  1. Az egyik legötletesebb vígjáték amit valaha láttam. Boman Iranit azt hiszem nem kell bemutatni, de némi plusz információ a filmhez. Boman Irani édesanyját a filmben a csak névrokon Daisy Irani alakítja, akivel annyira egy hullámhosszon mozognak, hogy nézni is gyönyörűség. Farah Khannak pedig ez volt a bemutatkozása. Mint filmszínésznő. Mert amúgy A-kategóriás sztár Bollywoodban minden szempontból. Már az általa készített koreográfiákért az lenne (ezekből egy csokorral be is mutatnak a Ramba Mein Samba szám alatt, azért lesznek annyira ismerősek a mozdulatok), de az alapvetően férfiközpontú rendezői társaságba két örökzöld gyöngyszemmel beverekedte magát, ez pedig a Main Hoon Na és az Om Shanti Om (a csúfos Thees Maar Khant inkább hagyjuk). Az Om Shanti Omban van egy villanásnyi jelenete, amikor összeverekszik Shah Rukh Khannal egy sztárdzsekin, már akkor látszott, hogy nem lámpalázas a kamera előtt, és igazán vicces arcjátékai vannak. Ezeket aztán bőven tudta kamatoztatni ebben a filmben. Persze látszik rajta az elfogódottság, és néha csikorog a játéka, de szerintem ez a rendező rossz színészvezetésének tudható be.
    A film röviden a középkorúak szerelméről szól, ami azért nem túl gyakori téma odaát, kedvesen, viccesen, és szerethetően szól a témáról, a főszereplő páros pedig tökéletes telitalálat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük