The Darjeeling Limited – Utazás Darjeelingbe (2007)

Tragikus körülmények között vesztette életét Francis, Peter és Jack apja. Azóta majdnem egy év telt el úgy, hogy a testvérek nem találkoztak. Francis, a legidősebb elhatározza, hogy újra összehozza a családot. Erre mi sem tűnik alkalmasabbnak, mint a hosszú, kalandos vonatozás, keresztül egész Indián. A végcél, hogy felkeressék anyjukat, aki néhány esztendővel korábban minden előjel nélkül elköltözött tőlük és most Patricia nővérként a Himalája lábainál él. A három testvér útja azonban letér a vágányról, amikor a körülmények véletlen összjátéka folytán a sivatagban találják magukat.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Wes Anderson

  • Írta: Wes Anderson, Roman Coppola

  • Szereplők: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Amara Karan, Wallace Wolodarsky, Waris Ahluwalia, Irrfan Khan, Barbet Schroeder, Camilla Rutherford, Bill Murray, Anjelica Huston, A.P. Singh, Kumar Pallana, Dalpat Singh, Trudy Matthys

2 comments on “The Darjeeling Limited – Utazás Darjeelingbe (2007)

  1. Mindenkit figyelmeztetek, hogy ez egy Wes Anderson-film. Tehát, csak az nézze meg, akinek tetszett, a Tenenbaum, a háziátok; az Édes, vízi élet; a Holdfény királyság és A Grand Budapest Hotel. Merthogy tipikus Wes Anderson-film. Amelyekre a következő jelzőket lehet felhasználni: abszurd, szürreális, bizarr, groteszk, és ezek szinonimái. Ezúttal persze Indiában, ott is az élet körforgásának kellős közepén, nagyrészt egy vonaton játszódik a cselekmény, bezárva egy szűk kalodába, egy diszfunkcionális család leszármazottai, akik képtelenek kitörni saját maguk skatulyájából, és még véletlenül sem hinnéd el, hogy testvérek. Volt olyan jelenet, ahol a térdemet csapkodtam, annyira nevettem, de én amúgy is tisztában vagyok a teljesen elhajlott, ferde humorérzékemre, úgyhogy most szólok, keveseknek fog tetszeni. Nagyon-nagyon réteg-humor. De aki szereti Owen Wilsont, Adrien Brodyt és Jason Schwartzmant, az mindenképpen nézze meg, ők hárman végig jelen vannak a filmben, kis időre feltűnik Anjelica Huston (akit nem ismertem azonnal fel), és fél percig lehet látni Bill Murrayt, valamint 4 másodpercig Natalie Portmant.
    Nekem van egy olyan sejtésem, hogy néhány bollywoodi filmet azért megnézhetett Anderson, mert rögtön egy tipikus bollywoodi jelenettel indít, rohanás a vonat után, amire az utolsó pillanatban kapaszkodik fel a főhős. Hm.
    Nekem tecc, és néhányszor bele fogok kukkantani, főleg azért, mert a rendező telepakolta a filmjét nüansznyi utalások garmadájával, és szerintem nagyon sokat nem vettem észre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük