The Attacks of 26/11 (2013)

A The Attacks of 26/11 című film, a 2008. november 26-án kezdődött háromnapos fegyveres támadássorozat krónikája, amelynek során tíz felfegyverzett férfi támadott meg két mumbai luxushotelt, egy vasútállomást, egy zsidó kulturális központot és egyéb célpontokat. India, a pakisztáni központú Laskar-i-Taiba (Igazak Hadserege) szélsőséges iszlamista katonai csoportot tette felelőssé a támadásokért. A film, egy vezető beosztásban lévő rendőr szemszögéből mutatja be a közel kétszáz ember halálával végződött tragikus eseményeket.

Alternatív magyar cím: Terrortámadás 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=20v_DINmWXo[/embedyt]

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Ram Gopal Varma

  • Írta: Amar Mohile

  • Szereplők: Nana Patekar, Atul Kulkarni, Ganesh Yadav, Ferzad Jehani, Asif Basra, Ashish Bhatt, Sanjeev Jaiswal, Farzad Jehani, Jitendra Joshi, Raj Kala, Saad Orhaan, Prakash Ramchandani, Ganesh Yadav

2 comments on “The Attacks of 26/11 (2013)

  1. Meg kellett néznem, mert fel lett ide töltve, de komolyan mondom, hogy nem értem. Ahogy az összekötő parancsnok (Nana Patekar) is ugyanezt mondta a bizottság előtt, amikor meghallgatták a 2008. november 26.-i mumbai terrorista eseményekkel kapcsolatban. Nem értem, hogyan képesek emberek a vallási hitüket olyan fanatizmusba lovalni, hogy válogatás nélkül ölnek, ártatlanokat, asszonyokat, gyerekeket. 166 ember halt meg, és 238 megsebesült, miután 10 terrorista Mumbai 5 különböző pontján robbantásokkal, géppisztolyokkal figyelmeztetés nélkül ölt meg embereket. Két hotelben (Taj Mahal és Naiman, a Taj Mahalt megemlíti Gordon Ramsay is, amikor ott járt főzőcskézni) három napig kitartottak, mire a katonaság kifüstölte őket. Egyetlen ember maradt életben közülük, az ő szavait próbálta a parancsnok (meg én is) értelmezni, de csak ugyanarra a megoldásra jutottunk. Vannak emberek, akik annyira ostobák, hogy készek elhinni egy őrült hagymázos látomásait, aki kifacsarja a hitet, és hazudik a mennyországról. Az iszlám a legtoleránsabb vallás, éppen ezért tudják a tudatlanokkal elhitetni, hogy a szent háború (dzsihád) azért van, hogy ők a mennybe kerülhessenek. Pedig a Korán magyarázatai egyértelműek. Egyetlen ártatlan ember halála felér az emberiség halálával. Ennyire egyszerű. A 10 terrorista egyike sem értette meg.
    Én meg őket nem bírom ép ésszel felfogni. A film emléket állít az áldozatoknak, és azoknak, akik vallási meggyőződés, vagy hit megkérdezése nélkül az életüket áldozták, hogy mások megmenekülhessenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük