Teri Meri Kahaani – Háromszor szerelem (2012)

Bombay, 1960: egy népszerű színésznő és egy munkát kereső vidéki zenész. Anglia, 2012: két külföldön tanuló indiai fiatal. Lahore, 1910: egy szikh szabadságharcos lánya és egy szoknyabolond muszlim fiú. Hőseink három korban három történetben találkoznak egymással, és mindannyiszor úgy tűnik, őket az Isten is egymásnak teremtette.

megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Ritesh Batra

 • Írta: Ritesh Batra, Vasan Bala

 • Szereplők: Shahid Kapoor, Priyanka Chopra, Prachi Desai, Neha Sharma, Raj Singh Arora, Greg Heffernan, Omar Khan, Atul Sharma, Tarun Sharma

2 comments on “Teri Meri Kahaani – Háromszor szerelem (2012)

 1. Három film, három korszak, három egymástól merőben eltérő szerelem, és két főszereplő Shahid Kapoor és Priyanka Chopra.
  Nagyon szeretem ezt a filmet, mert tulajdonképpen India három különböző arcát mutatja be, a múlt század elején az egyre inkább öntudatra ébredő függetlenségi vágyat, a muszlim-hindi ellentét dacára; a 60-as- évek bollywoodi hőskorát, amikor minden színes, csillogó volt, de mindenkit gúzsba kötöttek a hagyományok és tradíciók, és a legújabb kor, amikor a Facebook-on teszik közzé a szakítás után megutált szerelmesünk ellesett, intim képeit… bosszúból.
  A két színész három különböző karaktert alakított és nem tudom megmondani melyikük volt a jobb. Na, jó, döntetlen!
  Annyira egy hullámhosszon mozognak mindhárom közegben, annyira természetesen hatnak, hogy néha nem tudtam letörölni az arcomról az idült vigyort (ezért szoktam inkább egyedül nézni hindi filmeket, mert sokszor bolondnak néznének… a magyarok.)
  A zene szuper, három korhű zenei csokor, úgyhogy csupa-csupa nyalánkság ez a film.

  Nagyon-nagyon tecc.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük