Tere Naam (2003)

Radhe Mohan (Salman Khan) a harsány, de jólelkű főiskolás fiú megismerkedik az elsőéves, hagyománytisztelő, és vallásos főiskolai hallgatóval, Nirjarával (Bhumika Chawla). Kezdetben csak viccesen kötekedik a lánnyal, de később mélyen beleszeret. A lány fél a verekedős Radhe-tól, és hallani sem akar a fiú szerelméről, csak akkor változik meg, amikor rájön, mennyire segítőkész és jó ember. Egy banda megtámadja Radhet, nagyon megverik, ennek következtében élőhalottá válik. Az orvosok nem tudnak rajta segíteni, ezért elküldik egy terápiás kezelésre az aszkétákhoz, akik talán képesek lesznek őt meggyógyítani.

Alternatív magyar cím: Nevedben 

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Satish Kaushik

 • Írta: Jainendra Jain, Bala

 • Szereplők: Salman Khan, Bhoomika Chawla, Mahima Chaudhry, Sachin Khedekar, Savita Prabhune, Anang Desai, Ravi Kishan, Saurabh Dubey, Sarfaraz Khan, Radhika Chaudhari, Mahendra Verma, Indira Krishnan, Dinesh Kaushik, Indu Verma, Ghanshyam Nayak

2 comments on “Tere Naam (2003)

 1. Hát, mit is írjak erről a filmről? Azt, hogy le vagyok nyűgözve? Szanaszét bőgtem magam a film utolsó negyed órájában? Hogy sosem láttam még Salman Khant ilyen jól játszani? Igazság szerint ezeknek nem kérdő, hanem kijelentőmondatoknak kellene lenniük.
  Salman Khan szerintem meg is kapta volna a FilmFare díjat ezért az alakításért, ha szerencsétlenségére nem ugyanebben az évben mutatták volna be a Koi… Mil Gayát, s így Hrithik Roshan elütötte a díjtól. Még mindig nem láttam minden filmet tőle, de ezt nagyon magasra értékelem, mert eljátszani úgy a szerelmet, hogy nem is tudod miről van szó, mert agyilag halott vagy, na, az igazán kemény dió.
  Nem lőném le a film végét, úgyhogy elég legyen annyi, amennyit a szinopszis elárult. A mentálisan sérült, agyilag élőhalott Radhe megformálása elég nagy falat, amit csont nélkül lenyelt. Az első alkalommal látok tőle súlyos alakítást. Persze nem így indul a történet, a felnőni sosem akaró srác, aki “ottragad” a főiskolán, ismerős, már Aamir Khantól is láttam a Rang De Basantiban. De Radhe nem csak lóg, hanem tesz is. Alapvetően jólelkű, csak éppen a keményebb fajtából, általában az öklével intéz el mindent. Ezért is nem tetszik Nirjarának először. Mikor kiderül, hogy miket művel, önzetlenül, idegen emberek megsegítésére, nagyon fordul Nirjarával a világ. Bhumika Chawlának ez volt az első hindi filmje, de már sikeres színésznő volt, leghíresebb alakítása a 2001-es telugu Kushi, de nem kell félteni, mert e két nyelven kívül forgatott még tamil, bhojpuri, punjabi és malayalam nyelven is. Nekem a Family – Ties of Bloodban nyújtott alakítása is nagyon tetszett.
  Szól a film a szerelem erejéről is. Annak gyógyító hatásáról. És szól arról is, ha odaadjuk a szívünket valakinek, az meg is szakadhat.
  Két jelenet volt, ami abszolút megragadott. Az egyik Radhe szerelmi vallomása. Egyáltalán nem szokványos vallomás ez, mert üvöltve, haraggal, dühvel és gyilkos indulattal teszi meg. A másik pedig, amikor mindenki Radhe gyógyulásáért imádkozott, ki így, ki úgy. De a hit önmagában nem lett volna elég. Kellett hozzá a szerelem is.
  Nagyon szép film volt, a kép és a hang is, no meg a felirat is tökéletes.
  Most hagyom pár napig ülepedni, aztán eldöntöm, hogy Salman Khan melyik alakítása jobb, a Wanted, vagy ez?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük