Talvar (2015)

A Talvar című indiai misztikus thrillerben egy tapasztalt nyomozó a gyilkos személyét illető számos egymásnak ellentmondó elmélet között az igazság nyomában járva megpróbálja felderíteni egy erőszakos kettős gyilkosság ügyét.

Alternatív magyar cím: Bűnös

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Meghna Gulzar

  • Írta: Vishal Bhardwaj, Aditya Nimbalkar

  • Szereplők: Irrfan Khan, Konkona Sen Sharma, Neeraj Kabi, Sohum Shah, Atul Kumar, Gajraj Rao, Prakash Belawadi, Shishir Sharma, Sumit Gulati, Somen Mishra, Alisha Parveen, Kundan Roy, Jaspal Sharma, Neyha Sharma, Raj Sharma, Tabu

2 comments on “Talvar (2015)

  1. Zseniálisan jó kezdés: közömbös rendőrök, sokktól fásult szülők, egy meggyilkolt kamaszlány, és a család szolgájának holtteste, morbid kíváncsiskodók, jól szituált középosztálybeli család, megoldatlan bűnügy. A CBI legjobb nyomozója (Irrfan Khan) válópere kellős közepén kapja meg az ügyet, mert remélik, hogy ő pontot tehet a végére.
    Elképesztően amatőr első nyomozás után a CBI-nyomozók már csak közvetett bizonyítékok után kutathatnak, de így is közelebb jutnak a megoldáshoz, viszont nem számolnak a nyomozati berkeken belüli urambátyám világgal, a mundérbecsület eltorzult védelmével, és végül a kriminális bizonyítékok ellenére a szülőket vádolják meg a brutális kettős gyilkossággal. Bár született bírósági ítélet, ennek ellenére a nézőben végig ott marad a tüske, hogy ez nem egy normális ügy, és az igazság vak istennője ezúttal tényleg vaktában hadonászott a kardjával. Irrfan Khan volt a legjobb, de igazság szerint nem tudok senkit sem kiemelni, mert mindenki fantasztikusan alakított. A legjobb jelenet szerintem az, amikor a két CBI-nyomozás között ment az adok-kapok az ügyészség előtt, aki végül bedobta a törülközőt, mert annyira különböző következtetésre jutottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük