Trishna (2011)

A fiatal indiai nő, Thrisna megismerkedik a gazdag angol üzletemberrel, Jay Singh-gel, aki azért jött Indiába, hogy az apja vállalkozásában dolgozzon. Jay felajánlja Thrisnának, hogy menjen dolgozni az apja szállodájába. Mivel a családjának nagy szüksége van a pénzre, és a férfi is vonzó, a lány elfogadja az ajánlatot. A két fiatal hamarosan egymásba szeret. Ám érzéseik dacára képtelenek szabadulni a vidéki társadalom ellentmondásos világából. Thomas Hardy regényének indiai környezetbe ültetett adaptációja.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Michael Winterbottom

  • Írta: Michael Winterbottom, Thomas Hardy

  • Szereplők: Freida Pinto, Riz Ahmed, Mita Vasisht, Harish Khanna, Roshan Seth, Leela Madhauram, Pratiksha Singh, Neet Mohan, Sam Hastings, Marc Richardson, Anurag Kashyap, Kalki Koechlin, Amit Trivedi, Meenakshi Singh, Chanchal Sharma

2 comments on “Trishna (2011)

  1. Aki látta az “Egy tiszta nő”-t, az is nyugodtan nézze meg, mert igaz, hogy Thomas Hardy regénye alapján készült, de csak az alapsztoriban egyezik meg, semmi másban. Sajnáltam a szinkronos verzióban, hogy kizárólag az angolul elhangzó mondatokat szinkronizálták, az összes többi (hindi, punjabi, marathi) nyelvet még csak nem is feliratozták, pedig sok-sok mondat hangzik így el, jó lett volna azért tudni, hogy mi történik Trishnával akkor, amikor nem a felső középosztálybeli közegben van. (Viszont azóta beszereztem egy olyan példányt, ahol feliratozva vannak az idegen nyelvek).
    Szegény lányt talán a szépsége predesztinálta erre a sorsra, hogy beleszeret egy szállodatulajdonos fiába, aki magához veszi, és az együttélésük során egyre inkább kibújik belőle pökhendi és felsőbbrendű énje. Pedig a fiú, Jay, az elején még nagyon szimpatikus. Amikor együttérzésből felajánlja Trishnának, hogy szerez neki munkát, akkor még nem is bánik vele úgy, mint a kapcarongyával. És még akkor is szimpatikus, amikor Mumbaiba költöznek, és élik a helyi, bohém fiatalok életét. Amikor viszont Jaynek át kell vennie a rádzsasztáni szálloda vezetését, és Trishnából szobalányt csinál, és nem mellékesen megdönti, amikor úgy látja jónak, a lányból lassacskán elpárolog a szerelem, és helyébe a gyűlölet lép. A tragédia nem várat magára sokáig.
    Mindketten nagyon jól játszottak, egyedül a szinkronizálási koncepcióval nem értek egyet.
    Ja, és tetszett, hogy három nagyágyú, Anurag Kashyap (filmrendező és író), Kalki Koechlin (filmszínésznő) és Amit Trivedi (zeneszerző) önmagukat adták a mumbai jelenetekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük