Thuppakki (2012)

Két szuperintelligenciával rendelkező ember összecsapása ez, egyik oldalon Jagadish Dhanapalan, az indiai hadsereg kapitánya, plusz még különleges ügynök a Hadsereg Hírszerzésénél. Másik oldalon az „alvó sejtek” vezére, névtelen és arctalan ember (Vidyut Jamwal), aki a terror tűzfészkévé akarja tenni Mumbait. Ők ketten sakkoznak egymással, a tét több millió ember élete, és emiatt elhanyagolható néhány családtag (gyalogos figura) sorsa. Mindketten hidegvérűek, és több lépésben előre gondolkodnak.

Alternatív magyar cím: Fegyver 

Hindi változat: Holiday: A Soldier Is Never Off Duty – Vakáció: egy katona sosincs szabadságon (2014)

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: A.R. Murugadoss

  • Írta: A.R. Murugadoss

  • Szereplők: Vijay, Kajal Agarwal, Sathyan, Vidyut Jammwal, Jayaram, Manobala, Zakir Hussain, Anupama Kumar, Deepthi Nambiar, Akshara Gowda, Prashant Nair, Gautam Kurup, Steven Clarke, A.R. Murugadoss, Santhosh Sivan

2 comments on “Thuppakki (2012)

  1. Vijay sorrendben negyedik filmjét láttam, és ebben sem kellett csalódnom. Kíváncsi lennék, hogy a kölyökképű tamil sztártól tervezi-e valaki a többi filmjének a feliratozását. A pasi nagyon bejön nekem, pedig idáig cseppet sem csíptem a kölyökképű fazonokat. Van benne valami szemtelen, pimasz vonás, amit maximálisan kihasználnak a rendezők. Nem mellesleg imádja a kamera, jó a mozgáskultúrája, tánc és verekedés terén is, és össze merték ereszteni Vidyut Jamwallal, akivel ezidáig csak profik és kaszkadőrök csaptak össze.
    A sztori sem másodlagos, nem csapták össze, és nagyon precízen építették fel a cselekményt. Nem is volt mindegy.
    Vijay barátjának szerepére viszont szerintem nem a legjobb választás volt Sathyant választani, nem igazán egészíti ki. Eleve sipító fejhangon beszél, hülyét csinál a rendőrökből, nehezen tudtam elfogadni, hogy ők ketten jóbarátok.
    Részemről többször nézős a film, és várom a következő Vijay-adagomat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük