What’s Your Raashee? (2009)

Yogesh Patelt (Harman Baweja) apja (Anjan Srivastav) ál-szívrohammal hazacsalja az USA-ból, hogy elrendezze házasságát, mert akkor nagyapja ráhagyja tekintélyes méretű vagyonát, és ezzel meg tudja menteni idősebbik fiát, Jitut (Dilip Joshi), egyrészt az adósok börtönéből, másrészt az uzsorások bosszújától. Yogesh az események sűrűjében annyit kér, hogy a 12 csillagjegy közül egy-egy lányt mutassanak be neki. Erre kap 10 napot.

Alternatív magyar cím: Mi a csillagjegyed? 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Ashutosh Gowariker

  • Írta: Ashutosh Gowariker, Naushil Mehta

  • Szereplők: Harman Baweja, Priyanka Chopra, Anjan Srivastav, Manju Singh, Dilip Joshi, Ajeeta Kulkarni, Vishwa S. Badola, Darshan Jariwala, Bhairavi, Geeta Tyagi, Rajesh Vivek, Yuri Suri, Daya Shankar Pandey, Marcell Dsouza, Pratik Dixit

2 comments on “What’s Your Raashee? (2009)

  1. Több ellenérzésem is van a filmmel kapcsolatban, mindjárt felsorolom, de előbb leszögezném, hogy alapjában véve tetszett.
    Először: a film hossza. 195 perc! Több, mint három óra. Ashutosh Gowariker már a Jodhaa Akbart se szabta rövidre, az még ennél is hosszabb, de azt mondjuk meg tudom érteni. Ezt a filmet viszont vagy megkurtítani kellett volna, vagy minisorozatot csinálni belőle. Az alapötlet szuper: Yogesh Patelt (Harman Baweja) apja (Anjan Srivastav) ál-szívrohammal hazacsalja az USÁ-ból, hogy elrendezze házasságát, mert akkor nagyapja ráhagyja tekintélyes méretű vagyonát, és ezzel meg tudja menteni idősebbik fiát, Jitut (Dilip Joshi), egyrészt az adósok börtönéből, másrészt az uzsorások bosszújától. Yogesh az események sűrűjében annyit kér, hogy a 12 csillagjegy közül egy-egy lányt mutassanak be neki. Erre kap 10 napot.
    Másodszor: Harman Baweja szerepeltetése. Már megbukott a Love Story 2050-el, minek erőltetni egy másik megaprojekttel? A fiú nem tud játszani, a tánctudása nem elegendő, és képtelen kapcsolódni a többi szereplőhöz. A filmen tuti jobban szórakoztam volna, ha a szerepét mondjuk Ranbir Kapoor, vagy Imran Khan játssza. Hitelesebbek lettek volna.
    Harmadszor: túl sok dal és tánc, csak kapkodtam a fejem. Némelyik meg nem is volt rendesen kidolgozva. Úgy számolom 10 dal, és nyolc tánc. Ez rengeteg. Ez már nagyopera.
    Viszont maximálisan tetszett Priyanka Chopra. Na, ő aztán lubickolhatott a 12 lány szerepében, merthogy mind a 12 menyasszonyjelöltet ő alakítja, és nagyon nem voltak egyformák. A csaj valami elképesztő figurákat mutatott be.
    Az is szuper volt, hogy a lányok közül több is szimpatikus volt, úgyhogy az esküvőn nemcsak Yogesh, hanem én is törtem a fejem, hogy végül is kivel kerüli meg a tüzet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük