Wazir – Vezér (2016)

A lelkiismeretes rendőr, Daanish családját tragédia rázza meg. A depresszióba süllyedt férfi életébe ekkor érkezik a titokzatos Pandit, a tolószékbe kényszerült sakk-nagymester. Ahogy a játékon keresztül közelebb kerülnek egymáshoz, az idős férfi egy személyes titkot fed fel előtte. Egy befolyásos politikus házában balesetet szenvedett a lánya, de a rendőrség nem volt hajlandó kivizsgálni az esetet. Daanish elhatározza, segít az idős mesternek nyomozni, azonban rejtélyes ellenfelük akad egy bérgyilkos személyében. Az arc nélküli Vezér mindig egy lépéssel előttük jár – mintha csak egy sakkjátszma részesei lennének.

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Bejoy Nambiar

  • Írta: Vidhu Vinod Chopra

  • Szereplők: Amitabh Bachchan, Farhan Akhtar, John Abraham, Aditi Rao Hydari, Neil Nitin Mukesh, Manav Kaul, Anjum Sharma, Murli Sharma, Prakash Belawadi, Mazel Vyas, Nasir Khan, Avtar Gill, Seema Pahwa, Nishigandha Wad, Gargi Patel

2 comments on “Wazir – Vezér (2016)

  1. Teljesen paffá lettem. Wazir=vezír=vezér=lovag a sakkban. BigB hatalmas sakkjátszmát csinált. Meg kell tanulnom sakkozni.
    Egy csodálatos mozi. Gyönyörű történet. Hihetetlen alakítás két nagyágyútól. BigB ha felolvasná a mumbai telefonkönyvet, az is szuggesztív lenne, de itt páratlanul pazar volt. Farhan Akhtar pedig szerencsére kizárólag színészi játékot vállalt ebben a filmben, a produceri teendőket másra hagyta, kellett is az energia hozzá. Mivel alapvetően krimiről van szó, nem illik semmit sem elárulni, nem is teszem, legyen elég az hozzá, hogy még a mellék (Aditi Rao Hydari) és vendégszereplők (Neil Nitin Mukesh, John Abraham) is kitettek magukért.
    Csillagos ötös!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük