Wake Up Sid – Ébresztő, Sid! (2009)

Sid, a léhűtő milliomoscsemete gyakorlatilag életképtelen apja hitelkártyája és a róla gondoskodó háziszolga nélkül. Az egyetemre protekcióval kerül be, de tanulni nem hajlandó, miközben mélyen lenézi a jól menő családi vállalatot, mert az fürdőszobai csaptelepeket gyárt. A felelősséget semmiért nem vállaló, céltalan életet élő fiú egy családi vita hevében elköltözik otthonról, és a megszokott jólét után egy hátizsákkal a vállán egyedül találja magát a 14 milliós Mumbai utcáin. A nála néhány évvel idősebb, a városba frissen érkezett új barátja, Aisha fogadja be, és a céltudatos, dolgozó nőre hárul a pótmama hálátlan szerepe.

 megnézem lentebb

IMDB

 • Rendezte: Ayan Mukherjee

 • Írta: Ayan Mukherjee, Niranjan Iyengar

 • Szereplők: Ranbir Kapoor, Konkona Sen Sharma, Supriya Pathak, Anupam Kher, Rahul Khanna, Kashmira Shah, Namit Das, Shikha Talsania, Shruti Bapna, Krutika Bolaki, Mohsin Ali Khan, Munir Kabani, Atisha Naik, Rahul Pendkalkar, Kainaz Motivala

2 comments on “Wake Up Sid – Ébresztő, Sid! (2009)

 1. El tudom képzelni, hogy Ranbir Kapoor egyetemi évei alatt hasonlóképpen élhetett, mint ebben a filmben Sid. Adott az elég erős anyagi háttér (apuka Rishi Kapoor, anyuka Netu Singh), a Kapoor família pedig elég nagy név ahhoz, hogy bármit megengedhessen magának.
  Sid csak él bele a világba, felelőtlen, a hitelkártyáját lobogtatja, és egyetlen órán sem lehetett látni az egyetem alatt. (Ismerős? A Lakshyában Hrihtik Roshan hasonló figurát alakít). Apuka (Anupam Kher csodálatos alakításában) csak csendben gyötrődik, fizeti a fia hitelkártyáját, aki otthon lakik, a cseléd mos rá, anyját pedig mindig kitessékeli a szobából, ha rendet akar rakni.
  De vége az egyetemnek, és Sid még mindig nem nőtt fel. És erre a nagy gyerekre egyszer csak rádől a világ.
  Helyt áll-e? Megáll-e a saját lábán? Talál-e értelmes célt az életének? Felnő-e egyáltalán?
  Nagyon tetszett, hogy semmi tanmese íze nem volt, egyszerűen csak a kiút-keresésről, az identitásról, a jelenlegi társadalmi és generációs szakadékokról beszélt őszintén, mégis viccesen. Néha tényleg nagyon sajnáltam Sidet, mert szegényem, egyszerűen csak nem értette. Alapjában jó ember, csak senki nem magyarázta el neki.
  Imádom Konkona Sen Sarmát. Korosztályának egyik legjobb színésznője. Akármelyik filmben láttam (Aaje Nachle!, Luck by Chance, Laaga Chunari Mein Daag) mindegyikben nagyszerűt alakított. Itt sem volt másképp. Nincs szüksége segédeszközökre, a szeme rebbenéséből lehet tudni, mit érez. Örültem neki.
  Nagyon tetszett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük