Vivah (2006)

Poonam (Amrita Rao) elveszítette szüleit, ezért nagybátyjával és nagynénjével él. Utóbbi, Ráma féltékeny unokahúgára, amiért az szebb, mint saját lánya. Poonam azonban semmi mást nem szeretne, csak hogy nagynénje lányaként szeresse. A család egy barátja elhatározza, hogy összeházasítja őt egy gazdag üzletember fiával, Premmel. Ám a fiú túl fiatalnak érzi magát a nősüléshez, és inkább a karrierjével törődne, de apja kérésére beleegyezik, hogy találkozzon Poonammal. A film az „elrendezett házasságok” rejtelmeibe enged betekintést, az eljegyzéstől a házasságig vezető fordulatokban gazdag utat mutatja be, sok tánccal és énekkel.

Alternatív magyar cím: A frigy 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sooraj R. Barjatya

  • Írta: Sooraj R. Barjatya, Aash Karan Atal

  • Szereplők: Shahid Kapoor, Amrita Rao, Anupam Kher, Alok Nath, Seema Biswas, Samir Soni, Lata Sabharwal, Manoj Joshi, Amrita Prakash, Dinesh Lamba, Ameya Pandya, Jatin Sial, Aditi Bhatia, Shreya Sharma, Mohnish Bahl

2 comments on “Vivah (2006)

  1. Mondhatni az utolsó mohikán. Mármint az utolsó hagyományos indiai film a bollywoodi filmgyártásban. A 2006-os dátumot akár át is lehetne írni 1970-re, vagy 1950-re is, mert a történet, a színészvezetés, a zene, a táncok, az alakítások mind-mind megfelelnek a hagyományos maszalá filmek íratlan kritériumainak.
    Nem rossz egyébként, aki az ilyet szereti, mert nagyon-nagyon szépen lett megcsinálva, de persze már eljárt ezek felett is az idő. Shahid Kapoor (Prem) szinte még újonc, de nagyon jól megoldotta a még nősülni nem akaró, de a számára kiválasztott lányba első látásra belehabarodó ifjú titánt. Amrita Rao-t (Poonam) viszont fel sem ismerni a szende, szűzies indiai lányban, miután teljesen eggyé vált a Main Hoon Na-ban alakított vadóc középiskolás tini szerepével.
    Szép, lassan építkező, romantikus dráma.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük