Yeh Dillagi (1994)

A multimilliomos üzletember Bhanupratap Saigal és felesége Shanti már benne járnak a korban, és szeretnék átadni a felelősséget gyermekeiknek, Vijaynek (Akshay Kumar) és Vickynek (Saif Ali Khan). Míg Vijay teljes mértékben az üzletnek szenteli magát, Vicky nőcsábászként kerüli a problémákat, és halogatja a munkába állást. Kalandjai elvezetik a sofőrük, Dharampal lányához, Sapnához (Kajol), aki egyáltalán nem esik hasra tőle. Vijaynek megtetszik a karakán lány, és Vicky is teljesen más szemmel néz rá. Sapnának választania kell.

Alternatív magyar cím: Sapna választása 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Naresh Malhotra

  • Írta: Sachin Bhowmick

  • Szereplők: Akshay Kumar, Kajol, Saif Ali Khan, Saeed Jaffrey, Reema Lagoo, Achyut Potdar, Neena Softa, Deven Verma, Lalit Tiwari, Rajesh Bhatija, Shanker Iyer, Bhupinder Sharma, Goldie, Vijay Sharma, Vinod Raut

2 comments on “Yeh Dillagi (1994)

  1. Van akinek ismerős lesz a film. Nem véletlen. Aki látta a csodálatos Audrey Hepburnnel a Sabrinát, annak rögtön beugrik. Az alapsztori ugyanaz. Nagyon gazdag família, két fiúval, az idősebbik Vijay (Akshay Kumar) munkamániás, a fiatalabb Vicky (Saif Ali Khan, úristen, milyen fiatal volt még itt!) csak a lányokat hajkurássza. És persze a sofőr lánya, Sapna (Kajol), aki vágyakozva bámulja a fennhéjázó partit.
    És ennyiben ki is merül a hasonlóság. Bollywoodék ugyanis nem elégedtek meg az amerikai alapsztorival, jól megtekerték. Sapna ugyanis közel sem annyira naiv, mint Sabrina, nagyon is helyén van az esze, és egyáltalán nem dől be az ifjabbik Saipal-örökös mézes-mázos szavainak. Csúnyán borsot is tör az orra alá, amikor összekutyulja a a randevúra igyekvő ifjonc szoros időbeosztását (aki így kénytelen három leányzóval is farkasszemet nézni). És mivel Sapna kikap édesapjától, ezért bosszút fogad. Egészen Mumbaig megy, hogy megmutassa, belőle is lehet valaki. És így is lesz. Az ország legfelkapottabb modelljévé válik, de nem számít arra, hogy beleszeret az idősebbik Saipal-fiúba, aki szintén az ő hatására változik meg. Kevésbé lesz merev, felenged, boldog. Az ifjabbik meg megkomolyodik. Szintén Sapna hatására. És itt kezdődnek a bonyodalmak. Kit választ Sapna?
    Tetszett a film, Akshay Kumar a két fiú közül a komolyabbik volt, Saif Ali Khan meg szinte a teljes filmet végigbolondozta. De leginkább Akshay és Kajol tánca tetszett az esőben. Nagyon király volt! (Dekho Zara Dekho címmel érdemes rákeresni a youtube-on)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük