Zaalim (1994)

Ravi (Akshay Kumar) meglehetősen népes családban él, és éppen felvették a jogi egyetemre. Apja Somnath bíró (Alok Nath) tudja, hogy nem képes fékezni a dühét (gyermekként már ölt), ezért esküjét veszi, hogy nem verekszik. Emiatt Ravi életveszélybe kerül, mikor nem védheti meg barátnőjét Madhut (Madhoo) a város főgengsztere Jaikal (Mohan Joshi) fiának Vinodnak (Arjun) a zaklatásától. A bíró visszavonja esküjét, mire Ravi kihívja (életveszélyes sérülései ellenére) egy thaibokszra. Vinod a kórházban köt ki, apja bosszút fogad, de Vinodot csak egy dolog érdekli. Ravi hugának Kavitának (Sabeeha) a gúnyos nevetését akarja eltörölni, ezért megerőszakolja a lányt. A törvény és a jog tudatában feljelentik, Ravi bátyja a rendőr Mohan (Vishnuvardhan) letartóztatja Vinodot, de bíróságra már nem kerül az ügy. Ravi apját, és húgát felrobbantják. A fiút a család megbilincseli, hogy nehogy bosszút álljon, de mire visszaérnek a hamvasztásról, Ravinak nyoma vész.

Alternatív magyar cím: Aljas 

megnézem lentebb

IMDB

  • Rendezte: Sikander Bharti

  • Írta: Madan Joshi 

  • Szereplők: Akshay Kumar, Madhoo, Vishnuvardhan, Ranjeet, Mohan Joshi, Alok Nath, Arjun, Arun Bakshi, Sabeeha, Navneet Nishan, Preeti Khare, Rakesh Bedi, Tiku Talsania, Vikram Bali, Shiva Rindani

2 comments on “Zaalim (1994)

  1. Egy nagyon korrektül felépített, de rettenetesen véres bosszúhadjárat az egész film. Ahogy a 80-as 90-es években szokásban volt, Bollywood erősen túlzásokba esett, ha az igazságról, a becsületről volt szó. Ezúttal megspékelte még azzal is, hogy a törvény ritka gyenge lábakon állt, és a jog sehogysem bírt a főgonosszal.

    A fenti filmtartalom csak a film első negyedét foglalja össze, onnantól kezdve több hónapon keresztül folyik a fiú véres bosszúhadjárata (ezalatt még arra is jut ideje, hogy megnősüljön, és elvegye Madhut), dühe ugyanis már inkább jéghideg, és ezúttal nem forró fejjel cselekszik. Persze két órán keresztül az öldöklést és a harcot nézni nem volt túl szórakoztató, de annak örültem, hogy Akshay Kumar haja ezúttal legalább nem lóg bele a szemébe, és végre egy hús-vér lány került mellé.
    Ha már a túlzásokról beszélünk: a véres megruházás után még vállat vontam, hogy volt energiája péppé verni Vinodot, de az már nekem is egy kicsit sok volt, amikor három golyót a hátába eresztenek, de másnap megszökik a kórházból és elintézi a maradék gengsztereket a film hátralévő 45 percében… ja és elrabolt, majd kiszabadított feleségét a kórházba juttatja, mert Madhu meg az izgalmak hatására vajúdni kezd… csak a fejem csóváltam. Vannak ilyen istenek, na!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük